DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BİR SEVDADIR FENERBAHÇE

05.01.2016
1.664
A+
A-

Bir büyük milletin aşk ile bağlandığı bir tutkudur, Fenerbahçe. Kurtuluş Savaşında Anadolu halkının duygularını kabartan yenilmezliğin ne olduğunu öğreten, bir büyük savacıdır; Fenerbahçe. Aşk ile koşan milyonlar “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” felsefesinin adıdır; Fenerbahçe. Oyunlar onun üzerinden oynanmaya çalışılır, kale kimi zaman içten, kimi zaman dıştan fethedilmeye çalışılır, mağlup olmayan gönüllerin adıdır; Fenerbahçe. O bükülmez bir bilektir, o çelikten bir iradedir, yılmayanların ve yıkılamayacakların yeridir; Fenerbahçe. 110 yıla yaklaşan şanlı tarihi ile milyonların umududur; Fenerbahçe. Biz nerede olursak olalım, hangi şartlarda yaşarsak yaşayalım, son sözümüzdür; Fenerbahçe. Aşık olmak, herkesin harcı değildir, onu yaşamanın yeridir; Fenerbahçe. Orada umutsuzluk yoktur, ışık her zaman vardır, karanlıklar her ne kadar kabus gibi üzerine çökmeye çalışılsa da batmayan güneşin adıdır; Fenerbahçe. Geceleyin yıldızların ayla bütünleşerek dünyayı aydınlattığı, her gecenin mutlaka bir sabahının olacağının müjdelendiği yerdir; Fenerbahçe. İşte böylesine bir büyük ruhu daraltmak, karalamak ve diz çöktürmeye çalışmak, kimilerinin de görevi olmuştur, bu memlekette. Güneşin balçıkla sıvanamayacağının adıdır; Fenerbahçe.

 

BİZ FENERBAHÇELİLER

Biz Fenerbahçeliler, tarihine baktık, inandık ta sevdik Sarı Kanaryaları. Gördük ki, orada inanç var. Gördük ki, tarih hep yürekli insanların Fenerbahçe’deki mücadelelerini yazıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz “vız gelir” deriz. Çünkü Fenerbahçe’yi hiç bir karşılık beklemeden severiz. Yoluna baş koyduğumuz, güller döktüğümüz, birlikte gülüp birlikte ağladığımız, ama her zaman inançla var olduğumuz, camianın adıdır; Fenerbahçe. O büyük kulüp ki, bir dünya devidir. Her zaman güçlü iradeler yönetir. Bilirler ki zorlukları çok önemli ve herkesten çok farklıdır. Bir inancı yaşatmak adına gönüldaşlarının hayal kırıklığına uğramadığı yerin adıdır; Fenerbahçe. Böyle olduğu için bugün milyonların sevgilisi olmuş, ona inananları yanıltmamış, Aziz Başkanların hiç bir zaman hedefinden şaşmadığı, bir büyük Türkiye sevdasıdır; Fenerbahçe. Kıskananlar, haset edenler, kem gözle bakanlar, kem sözlerle saldırıya geçse de, çelikten bir duvara çarpıp, geri döndükleri bir bayrağın adıdır; Fenerbahçe.

 

O FENERBAHÇE Kİ

Baktılar ki olmuyor, Fenerin önlenemez yükselişi sürüyor; o halde bir kumpas kuralım, Aziz Başkanı yıldıralım, taraftarı küstürelim, Fenerbahçe’yi küçük düşürelim. Yaptıklarına bin pişman oldular. Daha da büyüdü Fenerbahçe. Galatasaraylısı Beşiktaşlısı, Trabzonlusu, “         Bizim de Aziz Başkan gibi başkanımız olsaydı” demeye başlayınca, şaşırdılar. Gördüler ki inançlar yıkılmıyor. Baktılar ki milyonlar, haykırıyor. Ne yönetim, ne taraftar, bir adım geri atmıyor. Milyonlar sokaklara dökülmüş “Fenerbahçe için adalet” diyor. Gördüler ki bu kaleye ne yaparsanız yapın delik açamazsınız. Bu surlar çok sağlam. Baktılar ki, o burçlara bayrağı dikenlerin yürekleri aynen Uluabatlı Hasan gibi. İşte pes etmeyenlerin bir yumak gibi, bir yumruk gibi birbiriyle bütünleştiği Cumhuriyetin adıdır; Fenerbahçe.

Evet, durum aynen benim için böyledir. Biz Fenerbahçeliler, hem memleketimize, hem de renklerimize, önce Kırmızı Beyaz, sonra da Sarı Lacivert olarak yürekten bağlı insanlarız. Coşkular zaman zaman kelimelere dönüştüğünde oradan bir sevda pınarı akar. Kurumayacak ve her zaman gürül gürül akacak olan, güçlü bir sevda pınarının adıdır; Fenerbahçe. Temeli sağlam iradeler tarafından atıldığı için bu günlere kadar gelebilme başarısını göstermek, nerede, ne zaman, nasıl duracağını bilmek, Fenerbahçelilerin en güzel ve herkes tarafından gıpta ile özenilen en özel yönleridir. Şampiyonluklar gelir, şampiyonluklar gider, sporun her dalında bunlar var. Bizim için önemli olan kuruluş felsefesini yaşatarak hem spora hem de bu ülkeye hizmet etmenin her zaman doğru adresi olmaktır.

 

ESMA-ÜL HÜSNA

*EL-HALİM: Azabı acele vermez, tövbe için mühlet verir. (Her kimin ekini olsa ve bir afetin inmesinden korksa bu ismi şerifi bir kağıt üzerine yazar, onu su ile kaynatır ve ekinlerin üzerine onu saçarsa, bu afeti men eder. )

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.