DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BUGÜN NİÇİN GURURLUYUZ?

15.01.2016
1.515
A+
A-

Kocaeli Basını ve Kocaeli halkı için bugünün büyük bir önemi var. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatında düzenlediği ilk ve tek basın toplantısını İzmit’te yaptığı için gururluyuz. Kurtuluş Savaşı kazanılmış, ülke toprakları düşmandan temizlenmiş ve koca bir millet yeni ufuklara yelken açacak. Büyük Önder annesinin vefat ettiği haberini telgrafla almasına rağmen, bugünü atlamıyor ve muhterem anneleri Zübeyde Hanımın münasip bir törenle defnedilmesini emrediyor. Bugün yani 1923 yılından bahsediyorum, Kocaeli Kasrı Hümayunda dönemin önemli gazetecileriyle bir araya gelip, düşüncelerini paylaşıyor. Onlara Türkiye Cumhuriyetinin kurulacağının mesajlarını veriyor. İşte onun içindir ki bugün bizim için son derece önemli. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve yönetiminin göreve geldiği günden bu yana gösterdiği başarılı performansla cemiyet adını tüm Türkiye’ye gururla duyurdu. Geçtiğimiz yıl son derece muhteşem bir kutlama olmuştu. Atatürk’ün basın toplantısı temsili olarak canlandırılmış ve bende o ekibin içerisinde yer almanın gururunu yaşamıştım. Bugün ise yine aynı yerde aynı mekanda muhteşem bir program hazırlandı. Gazeteciler Cemiyetini böylesine güzel programlara imza attığı için görevlerini en iyi şekilde yerine getirdikleri için kutlamak gerekir.

 

MÜJDELERLE DOLU PROGRAM

Bugünkü program son derece zengin. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen Gazeteciler Cemiyeti Başkanları İzmit’te olacak. Hatta bir çoğu dün cemiyetimizin misafiri olarak geldiler bile. Bilim ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’a da burada ayrı bir parantez açmak istiyorum. Törenler sırasında konuşma kendisine geldiğinde Sayın Bakan gazetecilerin dört gözle beklediği önemli bir haberin bizzat müjdesini verecek. Ayrıca cemiyet başkanımızla yine hepimizin arzuladığı ve hasret kaldığı bir çalışmanın da tamamlandığının müjdesini sadece gazetecilere değil, aynı zamanda da Kocaeli Halkına vermiş olacak. Davetlilerin renkliliği programın akışının ne kadar yoğun ve başarılı olacağının bizler adına en önemli göstergesi olarak karşımızda duruyor. Gazetecilik dediğiniz meslek son derece zor ve zahmetlidir, önünüze bin bir türlü engeller koyarlar ama siz doğru bildiğiniz yolda inançla hareket edip iradeyle yürüdüğünüz zaman işte sevgili kardeşim Çetin Gürol ve ekibi gibi çok önemli başarılara imza atarsınız. Bugün inşallah bizlerde orada olacağız. Ben Gölcük Haber ailesi adına başta Çetin Gürol olmak üzere Gazeteciler Cemiyetimizin değerli üyelerini candan ve yürekten kutluyorum.

 

BİZİM İŞİMİZ YAZI YAZMAK, HABER YAPMAK

Biz yerel basınız. İşimiz bölgemizde olan ne varsa onları ne bir eksik ne bir fazla halkımıza duyurmaktır. Bunları kimi zaman haber ve röportaj şeklinde yaparız, kimi zaman makaleler yazarız. Bizim işimi yazmak. Bunu yaparken sadece işimizi düşünürüz. Çünkü gazetecilik böyle bir şeydir. Olayları abartarak vermek, gazetecilerin işi değildir. Maksadını aşan haberler yapmak gazetelerin işi değildir. Biz “Haber kutsal yorum hürdür” felsefesi içerisinde olayı ortaya koyar yorumunu da doğal olarak okurlarımıza yani halkımıza bırakırız. Yerel gazetecilikle, ulusal gazetecilik arasında çok büyük farklar vardır. Bizler daha ağır şartlar altında çalışırız. Ulusal basına nazaran bizim imkanlarımız daha kısıtlıdır. Ancak yöremizde kurduğumuz sıcak ve samimi ilişkiler içerisinde habere ulaşmak daha bir kolay daha avantajlıdır. Neticede burada herkes birbirini tanır. Aynı sokaklarda yürüdüğünüz, aynı mahallede oturduğunuz, cemiyetlerde, cenazelerde beraber olup birlikte ağladığınız, birlikte güldüğünüz, insanlarla berabersinizdir. Bu tabi ki bir avantajdır. Bahsettiğim konu maddi bir avantaj değil manevi bir avantajdır. O halde kim ne yaparsa yapsın, sadece işini yapsın. Bu konu yine altını çizerek söylüyorum sadece gazetecilerin işi değildir. Herkesin işi ve görevi bu olmalıdır. Eğer herkes kendi işini yaparsa ve doğal olarak bunu doğru yaparsa o zaman aralardaki çürük elmalar haddini aşma çabasında olanlar da kendiliğinden ayıklanır, işte olması gereken de budur. Siyasetçi siyasetini, riyasetçi riyasetini, iş adamı iş adamlığını, sporcu sporculuğunu, gazeteci de gazeteciliğini yapacak.

 

ESMA-ÜL HÜSNA

*EL-CELİL: Her şey üzerine yüce, azametli ve ululuk sahibidir. (Her kim bu ismi şerifi misk ve zaferanla yazarsa ve onu yutarsa insanlar ondan korkar.)

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
16 Şubat 2021
27 Kasım 2017
12 Kasım 2018
YORUMLAR

  1. Zafer Algan dedi ki:

    Nurettin kardeşim , sağol.