DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP KADIN KOLLARI’NDAN ÖNEMLİ ETKİNLİK

CHP KADIN KOLLARI’NDAN ÖNEMLİ ETKİNLİK

Foto 2 Foto 1

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Kadın Kolları Verem savaş haftası kapsamında İlçe binasında önemli bir etkinliğe imza attı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Kadın Kolları Verem mücadele haftası kapsamında İlçe binasında farkındalık etkinliği düzenledi. Veremle mücadele haftası olması sebebiyle düzenlenen etkinliğe, CHP Gölcük Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, CHP Gölcük Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Yöneticisi Hüseyin İşeri, Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şubesi 2. Başkanı Ayşe Çelik ve çok sayıda bayan katıldı. Kocaeli Üniversite Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Füsun Yıldız’ın eğitimci olduğu programa ilginin yüksel olması dikkat çekti

‘Biz anneyiz, biz kadınız!’                            

Etkinliğin veremle mücadele kapsamında düzenlendiğini belirten CHP Gölcük Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, “Biz her şeyden önce anneyiz, kadınız. Çocuklarımızın, torunlarımızın yada çevremizdeki insanların sağlığına zarar gelmesini bir nebze önleyebilmek için mücadele ettik. Her gün siyaset konuşmuyoruz. Siyasetten uzaklaşıp insanların yararına işler yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün de verem savaş haftası nedeniyle böyle bir etkinlik düzenledik ve tüm kadınlarımızı bu etkinliğe davet ettik. Etkinliğimize bu konuda çok tecrübeli bir isim olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Füsun Yıldız’ı davet ederek kadınlarımızın veremle nasıl mücadele edebileceklerini öğrenmesini istedik. Sigaranın zararlarını ve sigarayı bırakmanın üzerine hocamızdan yardım istedik. Sağ olsun bizi kırmadı ve geldi. Kendisine bu güzel katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Verem hastalığının nedenlerinden en önemlisi sigaradır’

Konuyla ilgili konuşan ve katılımcılara Verem ile ilgili önemli konularda bilgi veren Profesör Doktor Füsun Yıldız, Verem hastalığının artık eskisi kadar tehlikeli olmadığını, ancak tedavi edilmezse önemli sonuçlar doğuracağını belirtirken, “Bu hastalıkla ilgili toplumun farkındalığını arttırmak istiyoruz. Verem hastalığının en önemli nedeni sigara kullanımıdır. Sigara kullanan bireylerde verem daha sık görülmektedir. Biz insanları sigaradan uzaklaştırıp, hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Toplantıda katılımcılara, Verem hastalığından korunma yöntemleri, Verem hastasının çevresindekilerin yapması gerektikleri, Verem hastalığının tedavi yöntemleri, Verem hastalığının tanısı ve erken teşhis, Verem hastalığının nedenleri hakkında bilgi verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.