DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“Çocuğu kurallarla bunaltma”

“Çocuğu kurallarla bunaltma”
15.01.2016
1.528
A+
A-

osman ayOsman Ay; kimi anne ve babalar, evlatları güzel ahlaklı olsun diye kuralların dozajını kaçırıyor. Oysa yapılması gereken kuralları çocukların yaşına göre belirleyerek yol almak diyor. Şüphesiz bir çocuk anne ve babanın en büyük arzusu, çocukların iyi yetişmesi.

Bunun için de evlatlarını disipline almaya çalışıyorlar. Bunun için de çocuklarının etrafını kurallarla çevreliyor. Tabii genellikle de söz konusu kurallar çocuk tarafından pek kabul görmüyor. Sonuçta, “Benim çocuğum hiçbir kuralı umursamıyor” şeklinde yakınmalar geliyor.

SÜREKLİ UYARMA TERS TEPİYOR

Osman Ay, bu tavrın doğru olmadığını dile getiriyor. “Su içerken ağzını şapırdatma” “yemeğini ağır ye, üstüne dökülmesin” gibi emirlerin çoğunlukla etkili olmadığını hatırlatıyor. Sürekli uyarılan bir çocuğun bir süre sonra kuralsızlığa itildiğine de özellikle vurgu yapıyor.

UYGUN YAŞ 7 VEYA 8 OLMALI

Aslında çocuklardan bazı tavırları beklemek doğru ve gerekli. Mesela, çocuk eve gelen misafire “hoş geldin” demeyi aklına getirmiyorsa bunu öğretmek önemli. Fakat çocuğa konulan kurallar onun yaşayışına uygun olmalı. Bu anlamda misafire “hoş geldiniz” demeyi öğretme yaşı 7 ile 8 civarı olmalı. Daha öncesi esken olabilir. Çocuklara konulan kuralların, tek tek olmasına dikkat edilmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.