DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İzmit’te Mekke’nin Fethi Kutlandı

İzmit’te Mekke’nin Fethi Kutlandı
03.01.2016
1.646
A+
A-

İzmit’te Mekke’nin Fethi Kutlandı

 

Dünya İslam Birliği Vakfı Kocaeli Şubesi tarafından Mekke’nin Fethi programı düzenlendi.

İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa vatandaşlar hava muhalefetine rağmen yoğun ilgi gösterdi. Dünya İslam Birliği Vakfı Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen program Kuran okuma Türkiye birincisi Hikmet Akça ve Ezan okuma Türkiye birincisi Ali Gülmez’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Dünya İslam Birliği Vakfı Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen Kocaeli Şube Başkanı Hakan Kılıç ile yönetiminin ev sahipliğinde ki, Mekke’nin Fethi programına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Gültekin Görüm, Milli Egemenlik Değneği Başkanı Murat Ateş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Daire Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) Başkanı Sabahattin Yamak, Mehmet Ali Paşa Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Gültekin Bozan, Derince Habibullah Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Edebali Pehlivan ile davetliler katıldı.

Daha sonra Dünya İslam Birliği Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Hakan Kılıç, Mekke’nin Fethi’ni anlamanın çok önemli olduğuna işaret ederek,İslam Ümmeti’nin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu vurguladı.

Hakan Kılıç, “Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve Mekke’nin Fethi’ni anlamaya çok ihtiyacımız var. Mekke’nin fethi sadece bir zafer değil, aynı zamanda; zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesidir. Mekke’nin Fethi’nin, İslam tarihi açısından çok önemli bir yeri var. Bu Fetih ile bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi verilmiştir. “Hz. Peygamberimiz (sav.) gücünün zirvesinde olmasına rağmen, intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam’a açmıştır. İslam dünyası başta olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin son bulması için Mekke’nin fethi gibi gönüllerin fethine ihtiyaç duyulmaktadır. İnsanlık ancak, bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşı dökülmesinden kurtulabilir” diye konuştular.

Daha sonra Dünya İslam Birliği Vakfı Genel Başkanı Lokman Kala, Mekke’nin Fethi ile ilgili konferans verdi. Konferansta İslam coğrafyalarında akan kan ve gözyaşının dinmesi için tüm İslam Aleminin topluca Allah’ın ipine sımsıkı sarılmasının gerektiği konularından bahsetti.

 

Program Kartepe Belediyesi Mehteran ekibinin mehter gösterileriyle devam etti, daha sonra Erdem Kaya ve Gökhan Şengül okuduğu şiirleri adeta salonu coşturdular.

 

Sinevizyon ve Semazen gösterileriyle devam eden programda son olarak sahneye çıkan Anka İlahi Grubu birbirinden güzel ilahileri seslendirdi.

 

Programda katılımcılara plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

 

IMG_6354 IMG_6671

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.