DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Misafir öğrenciler Kocaeli’nde yalnız değil

17.01.2016
1.122
A+
A-

 

 

İlimizdeki üniversitelerde öğrenim gören uluslararası öğrenciler geçtiğimiz günlerde Kocaeli olimpik buz sporları salonunda buz pateni yaptılar.

 

Misafir öğrenciler Kocaeli’nde yalnız değil

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Uluslararası Öğrenci Birimi, yaptığı etkinliklerle misafir öğrencilerin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Farklı coğrafyalardan eğitim amacı ile ülkemize gelen öğrenciler Kocaeli’nden mutlu ayrılıyor.

 

BURADA EVİMİZDE GİBİYİZ

 

Yurt dışından ilimize sadece lisans eğitimi için değil, yüksek lisans ve doktora eğitimi için gelen öğrenciler de var. Kocaeli Üniversitesi’nde doktora eğitimi alan Kazakistanlı Raushan Kambar; “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler çok hoşumuza gidiyor, memnun kalıyoruz. Bizler için önemli işler yapılıyor. Biz burada ailemizden uzakta, eğitim almaya geldik. Büyükşehir Belediyesi bize her zaman destek veriyor. Bugün yaptığımız buz pateni etkinliği çok güzeldi. Bazıları ilk defa kaydığı için düşüyor, çok güzel kayanlar da var. Bizimle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyoruz. Burada gurbette gibi değil de evimizde gibi hissediyoruz” dedi.

 

İLK KEZ BUZ PİSTİNDE KAYDILAR

 

Hayatında ilk defa buzda patenle kaydığını söyleyen Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Senegalli Makhtar Cisse, “Burada arkadaşlarla birlikte çok eğlendik. Kayarken bayağı zorlandım ama düşe kalka buzun üstünde ayakta kalmayı öğrendim” dedi. Kendi ülkesinde böyle güzel ve eğlenceli aktiviteler yapmadığını söyleyen Makhtar Cisse,”Ben böyle güzel eğlence görmedim, çok eğlendik, en kısa zamanda tekrar gelmek istiyorum” dedi.

 

 

ÇOK GÜZEL ETKİNLİKLER OLUYOR

 

Kocaeli Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans yapan Filistinli Yousef Manasrah, “ Türkiye’yi ve Kocaeli’ni çok güzel buldum. Başka şehirlerde okuyan arkadaşlarım var. Onlarda bizimki kadar etkinlik olmuyor, Kocaeli’nde bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Doğa ile iç içe olan gençlik kamplarına çıkıyoruz. Misafir öğrenciler buluşma geceleri düzenleniyor, orada birbirimizle kaynaşıyoruz. Bugün de burada buz pateni etkinliğine geldik. Çok beğendim, bir daha gelmek istiyorum. Bizimle ilgilenen tüm görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.