DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Nijerya’da sıtma salgını: 40 ölü

Nijerya’da hayvanlardan insanlara bulaşan tehlikeli bir hastalık olan “Lassa sıtması” salgını nedeniyle 40 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya’da sıtma salgını: 40 ölü
10.01.2016
1.462
A+
A-

Nijerya Sağlık Bakanı Isaac Adevole, başkent Abuja’da yaptığı basın toplantısında, “Nijerya, son altı haftada ondan fazla eyaleti sarsan Lassa sıtması salgınıyla karşı karşıya bulunuyor” dedi.

Besin kaynaklarının kirlenmesi sonucu farelerden insanlara geçtiği belirtilen salgının Bauçi, Nasarava, Nijer, Taraba, Kano, Rivers, Edo, Plateau, Gombe ve Oyo eyaletlerini etkilediği kaydedildi.

Adevole, tespit edilen 86 vakanın 40’ının ölümle sonuçlandığını ifade ederek, laboratuvar sonuçlarına göre hayatını kaybeden 22 kişinin ölüm nedeninin Lassa sıtması olduğunun kesinleştiğini bildirdi.

Uzmanların akut bir hastalık olarak nitelendirdiği Lassa sıtmasının ağır kanamalara neden olduğu ve ağır vakalarda ölümle sonuçlandığı belirtiliyor.

Batı Afrika’ya özgü tehlikeli bir hastalık olarak bilinen Lassa sıtması virüsünün, farelerin dışkısı bulaşan gıda maddeleri veya ev eşyaları yoluyla insanlara bulaşabildiği biliniyor.

Nijerya hükümeti daha önce de bulaşıcı hastalığın yayılmaması için önlem alacağını açıklamıştı. Bakan Adevole, Nijerya hükümetinin sosyal sağlık eğitimini geliştirmek, salgın hastalığın gözetimi ve yayılmasının önüne geçmek için çalışmalara devam edeceğini ayrıca Dünya Sağlık Örgütü’nün de konudan haberdar edildiğini söylemişti.

KAYNAK : http://www.ensonhaber.com/nijeryada-sitma-salgini-40-olu-2016-01-09.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.