DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Türk Kızılayı’na kan bağışı yaptılar

Türk Kızılayı’na kan bağışı yaptılar

12471626_1547650418885912_4955634052197159879_o 12489428_1547691688881785_175679629656745553_o 12552951_1547650418885912_4955634052197159879_nGölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve Türk Kızılay’ının, gönüllü kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi oldu. Kampanyaya Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı idris Alp ve yöneticiler ile vatandaşlar destek verdi. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve Türk Kızılay’ının gönüllü kan bağışı kampanyasına ilk kan bağışını Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yaptı.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve Türk Kızılay’ının gönüllü kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi oldu. Kampanyaya Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Ak partili yöneticiler ve vatandaşlar destek verdi. Devlet Hastanesi içerisinde alınan kan bağışında, Hastane Başhekimi Dr. Bahattin Koç da gelenlerle yakından ilgilendi.  Belediye Başkanı Ellibeş “Kan vermek vatandaşlık görevimiz. Sağlıklı herkes kan bağışında bulunmalı. Bir gün bizimde kana ihtiyacımız olabilir. Vatandaşlarımız bu konularda hassas davranmaları lazım” dedi.

Ellibeş “Kan vermek sosyal bir sorumluluktur”

Kan bağışının hem toplumsal hem de sağlık açısından önemli olduğunu belirten Başkan Ellibeş, kan vermenin sosyal bir sorumluluk olduğunun altını çizerek, “Kan bağışı yapmak, kısa bir zaman alır ancak karşılığında bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz. Her yıl binlerce vatandaşımız, ya bir kaza ya da bir hastalık sonucunda, kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Kan vermek sosyal bir sorumluluktur. Ayrıca kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı herkesin kan bağışında bulunması bir gereklilik, bir zorunluluk diye düşünüyoruz, çünkü verilecek kan bir hayat kurtaracaktır” dedi. Kan bağışı kampanyasına 18–65 yaşlarında ve 50 kilogram vücut ağırlığının üzerindeki sağlıklı her birey katılabiliyor. Kampanyada kan vermek isteyenlerin önce kan bağışçısı bilgilendirme formunu doldurması gerekiyor. Kan bağışının yaygınlaştırılmasına destek vermek isteyen gönüllülerin, kan bağışına engel bir durumu yoksa, genel durumu değerlendirilip kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıyor. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan veremiyor.Kızılay Ülkemizde kan ihtiyacını karşılamak ve devamlı acil durumlarda da elinde bulundurmak için kan bağışı yapan vatandaşlardan toplamaktadır.  Tüm vatandaşlarımız duyarlı olmaya vekan bağışı kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz. Bana ne demeyin bir gün size de lazım olabilir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.