DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ender ‘Yorkshire kuşlarında’ dünya şampiyonluğunu kazandı

Ender ‘Yorkshire kuşlarında’ dünya şampiyonluğunu kazandı

Kanarya tutkunu Serdar Ender ‘Yorkshire kuşlarında’ dünya şampiyonluğunu kazandı

Kanarya tutkunu Gölcüklü Serdar Ender, Portekiz’de 64’üncüsü düzenlenen yarışmaya gönderdiği Yorkshire kuşları ile dünya şampiyonluğunu kazandı.

Gölcüklü Serdar Ender, 20 yıldır kuş besliyor. Asrın felaketi 1999 Marmara depreminden sonra kuşlarıyla daha fazla ilgilenmeye başlayan Ender, depremin meydana getirdiği darbeyi, üzüntüyü, endişeyi kuşlarıyla ilgilenerek atlatmaya çalışmış ve atlatarak başarılı da olmuş. O tarihten sonra yetiştirdiği kuşlarını yurdumuzda düzenlenen yarışmalara götüren Ender çeşitli dereceler de aldı.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Serdar Ender birkaç kez Türkiye Şampiyonluğunu kazandıktan sonra artık çıtayı daha da yükseltmiş ve Dünya Şampiyonluğunu hedeflemiş. Bu hedefine emin adımlarla ilerleyen Serdar Ender yetiştirdiği 4 adet Yorkshire cinsi kuşu ile 21-24 Şubat tarihleri arasında Portekiz’de düzenlenen 63. Dünya Ornitoloji (Kuş Bilimi) yarışmasına katıldı. Yarışmaya katılan Serdar Ender’in kuşları zaferle dönmüşler. Dünya Şampiyonu onlar.

45 BİNDEN FAZLA KUŞ ARASINDAN DÜNYA BİRİNCİLİĞİNİ KAZANDI

Serdar Ender’in kuşları Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu yetkilileri tarafından götürülmüş Portekiz’deki yarışmaya. Dünya Şampiyonasında Kocaeli’den 15, Türkiye’den 330 ve dünyadan 45 binden fazla kuş katılmış. Evet yanlış anlaşılmasın, tüm dünya ülkelerinden katılan 45 binden fazla kuş arasından Serdar Ender’in kuşları şampiyon oldu. Dünya Şampiyonluğu unvanını Kocaeli’ye, Gölcük’e getirdi Serdar Ender.

SERDAR ENDER KİMDİR?

1964 Gölcük doğumlu. Donanma’da devlet memuru olarak çalışan Ender emekli. 20 yıldır kuş besleyen Serdar Ender kendisini bu konuda o kadar yetiştirmiş ki, Türkiye Kafes Kuşları Federasyonu A sınıfı hakem sınavlarını kazanmış ve Türkiye’de yapılan yarışmalarda jüri üyesi olarak görev yapıyor.

 

1

YORUMLAR

  1. hanefi kalemci dedi ki:

    helal olsun bu zevklı işe emeğini veripde derece alanları taktır ediyorum bende 11 sene york besledim.Onları seyretmeye insan doyamıyor.en güzelıde yavru alırken o heyecan acaba yavrular nasıl olacak şu anda bırakdım.nedenı ıse insanlara güven olmuyor iyı kuşun varsa karşiliğini almaya gittiğinde parasınıda veriyorsun sana kalkıp eliden çikaracaği kuşları vermeye çalışıyorlar bakıyorsun kuşların eksiklerı çok york temezsın anlamassan york diye al ben inanmayacaksınız 11 12 senede york kuşuna bir araba parası vermişimdır.İnsanları kendimiz gibi görüyoruz gördüğümüz gibi olmuyor herkes üç kurşun beşine düşmüş.Kime nasıl elimden çikaracağim kuşu veririm kaçlıraya satarım oğuz ertop umuhakkak tanırsınız izmit derneğine üyeydim.Genelde kuşları ondan alıyordum.İstanbul a geldiğinde kentısıyle elimizden geldiği kadar ilgilenıyorduk.ben bırakalı 4 sene oldu.Hiç arayıp sormadı neden bıraktın.K uş alacağın zaman günde 5 kere arardı.İnsana bir gödülüğün olur veya parasını vermessin veya dolandırırsın oyle bir şeyde kesınlikle olmadı.Bizim arkadaşa soruyor.Nerde Dokdor erhan Ahmet kesebir İskiçi Hayrettin bunların hebsıyle aliş verişimiz oldu amma hepsi işin kurnazliğinda bunlartan almada kimden alırsan al ben şunu beklertim bizlere yartımcı olmalarını bu hopıyı sürtürmemizi sağlamaları bunların hiç birine güven olmaz bu insanlartan sebeb biraktım işlerı güçlerı yalan dolan yartımcı olmak deyıl hayrettın beyı kuşlara bakması için çağirdım.kuşları görtü şunu ayır bunu ayır ben size dişi ayarlayayım dedi tamam dedik neyse bizi arıyor size dişi ayarladım feshanete gelip alın tamam dedik gidik arkadaşla yemın ederim kuşlar yorktan başka her şeye benzer kırık york gibi bize şunu söyluyor buranın en güzel kuşları almadık bize kızdı dokdor erhan da 1000 sterlıne kuş gedirtım dedi baktık kuşlar fena deyıl türk parasıyla 1milyar dörtyüz isteti kuşlarta derece yok almadım sonra öğrenıyorum o kuşları 100 dolartan almiş feshane gibi bir yerten ve kuşları kısırlaştirmişlar Ahmet kesebir de kendisine dişi ayırtık ve kasımda almaya giddik kapı da içerı girtık nekadar elınden cikaracaği kuş varsa onları yarış kafeslerıne koymuşlar bunlar ney sana vereceğimiz kuşlar ben istemedim talka gecer gibi ıstetiğini al onuda ısteyınce yok onu babasına atacağim yok onu kızına atacağim dalga geçer gibi almadan çıkdık.benım ınanın amacım bu işi hopı olarak yapmak dostlar edınmek vakıt geçirmek inşallah emeklı olduğumuzda arkadaşla beraber yapacağiz o şu anda devam ediyor.ya yurt dişindan lacağiz yada yarışlardan derece yapanlartan 3.4 takım kusura bakmayın başınızı ağırtım bunları bilmenızı ıstetim.teşekkürler