DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

18.02.2016
1.308
A+
A-

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

TBMM’de Grubu bulunan dört siyasi parti var. İktidar partisi AK Parti, Ana Muhalefet CHP ve iki muhalefet partisi MHP ile HDP. Bekledik ki Ankara’da alçakça yapılan terör saldırısını dördü birden ortak bir metinle kınasın, bu konuda meclis tek ses ve tek yürek olsun. Yapmadılar. Daha doğrusu biri yapmadı. Üç parti AK Parti, CHP ve MHP ortak bildiriyi yayınlarken HDP imza atmadı. Böyle şey olmaz. Bunu millete anlatamazsınız. Terör, dini imanı olmayan dış mihraklı bir büyük beladır. Teröristler insanlık suçu işleyen canilerdir. Dün Cemil Çiçek’i bir televizyon kanalında izledim. Eski Meclis Başkanımız ve Türk siyasetinin duayen isimlerinden Cemil Çiçek, eğer terör dışarıdan desteklenmezse bir hafta dayanamaz tespitinde bulundu. Son derece doğru. Bütün oyunlar Türkiye üzerinden oynanıyor. Bütün alçaklıklar, Türkiye için yapılıyor. Gün hem birlik ve beraberlik içerisinde olma hem de düşmanlarımızı iyi tanıma günüdür. Türkiye’nin yaşadığı haksız sıkıntılar ve canice işlenen cinayetler karşısında teröre her an kınama mesajları yayınlayan batılı dostlarımızın da samimi bir şekilde yanımızda olmasını bekliyoruz. Suriye bağlantılı Terör örgütü YPG’nin yaptığı kesinleşen bir alçakça saldırıdan sonra büyük müttefikimiz Amerika’nın da Türkiye’ye olan dostluğunu ve samimiyetini göstermesi en büyük hakkımızdır. Sırf Suriye’de DEAŞ ile savaşıyor bahanesiyle bu kanlı terör örgütü bu PKK uzantısını terörist örgüt ilan etmeyen ABD bu alçakça saldırıdan sonra bakalım fikrini değiştirecek mi? Türkiye’nin samimi ve kadim dostu olduğunu gösterecek mi?

 

BİZ BÜYÜK ÜLKEYİZ

Üç siyasi partimizin Türkiye için ortak bir deklarasyon yayınlaması aslında dünyaya şu mesajı vermektedir. Biz her ne kadar iç siyasette birbirimizin rakibi olsak ta çekişmelerimiz olsa da söz konusu ülkemiz olduğunda bütün bunları bir kenara bırakıp tek vücut haline geliriz. Bölücü terör kanlı terör Türkiye’nin iktidarıyla muhalefetiyle lanetlediği ve ortak noktada birleştiği önemli bir ülkeyi sahiplenme duygusudur. Ne mutlu ki bize üç siyasi partimiz bu olgunluğu göstermiş, ne manidardır ki bir siyasi partimiz onun dışında kalmıştır. Hem “Türkiye partisi olacağım” iddiasında bulunmak hem de ülkemize yapılan alçakça bir saldırı karşısında “ben yokum” demek, kabul edilebilir bir davranış değildir. Herkes şunu çok iyi bilmeli ki, biz büyük bir ülkeyiz. Bu coğrafyada yetmiş sekiz milyon vatan evladı yaşıyor. Türkiye için hepimiz aynı duyguları taşımak zorundayız. Dış güçler ve onların içerideki piyonları, alçakça saldırışlarıyla hiç bir yere varamayacaklarını görecekler. Tarih bunu her zaman böyle yazmış, böyle göstermiştir. Sonuçta dün Gölcük sokaklarında da şöyle bir tur attım, vatandaşlarla sohbet ettim. Gölcük duyarlılığı aslında Türkiye duyarlılığıdır. Herkesin duyduğu üzüntü ve acıyı bizzat şahidi olarak izledim. Herkesin teröre tepkisini ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü konusundaki görüşlerini de dinledim. Bilmeyenlere bir kez daha söyleyelim, biz büyük bir ülkeyiz.

 

 

RIDVAN DİLMEN VE GÜLTEKİN ONAY

Bizlerin ülke olarak acılara gark olduğumuz bir dönemde hayatın doğal akışı içerisinde oynanan futbol müsabakalarıyla alakalı televizyonlarda da doğal olarak yorumlar yapılıyor. Çarşamba günü Beşiktaş ile Mersin idman yurdu arasında erteleme maçı oynandı. Beşiktaş’ın galibiyeti ile sonuçlanan bu maçın ardından, NTV’de yüzde yüz futbol programını yapan iki değerli spor adamı Rıdvan Dilmen ve Gültekin Onay öncelikle sözlerine yaşadığımız acı olayları telin ederek, kınayarak başladılar. Ülke böylesine acı yaşarken, galip gelsen ne olur, mağlup olsan ne olur sözleriyle önemli bir sorumluluk sergilediler. Hiç birinin futbol yorumu yapacak hali yoktu. Duydukları büyük acı ve üzüntü suratlarına kadar yansımıştı. Ve sonunda izleyicilere programı noktaladıklarını ifade ettiler. Öyle ya, millet büyük bir acı içerisinde Ankara’nın göbeğinde alçakça bir saldırı olmuş. 28 masum vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Spor konuşsan ne olur, konuşmasan ne olur? Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’te maç sonrası duyduğu üzüntüyü ifade ederek hiç ayrıntılara girmeden basın toplantısını kapattı. İşte Türkiye budur arkadaşlar.

 

ESMA-ÜL HÜSNA

*EL- KADİR: Dilediği şeye gücü yetendir. (Her kime karşı, düşmanı husumetle kadir gelse abdest aldığı vakitte bu ismi bütün azaları üzerine okursa hasmına karşı galip gelir.)

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.