DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KADINA ŞİDDETİ LANETLEDİ

KADINA ŞİDDETİ LANETLEDİ

CHP’li Kadınlar “Türkiye’de Kadına Verilemeyen Değer” Konulu kahvaltıyla DSC_2771 DSC_2780 1 2 3 4 DSC_2705

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları dün sabah Ortaköy Restaurant’ta ‘Türkiye’de Kadına Verilemeyen Değer’ konulu kahvaltı programında biraraya geldi. Kahvaltıya Babasını kaybeden İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen katılamadı.

CHP’li kadınların Ortaköy Restaurant’ta gerçekleştirdikleri kahvaltı programına CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, CHP Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, Eski Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Semra Aris Türken, Eski İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, ADD Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çelik, Kavaklı Mahalle Muhtarı Müzeher Değer ve çok sayıda davetliler katılım sağladı.

Kahvaltı programı oldukça renkli ve güzel bir ortamda gerçekleştirildi. Kahvaltı programında ülkemizde Kadına Verilemeyen Değer konusuna vurgu yapıldı.

Pekyörür, “Kadınlara şiddet kabul edilemez”

Sevim Korkmaz Pekyörür, “Hepinizi çok seviyorum. Mustafa Kemal’in Kadına verdiği önem ortada iken bugün ülkemizde kadına verilen değer ortadadır. Kadın, kız, genç ayırt etmeksizin AKP iktidarı şiddeti ne yazık ki sözleriyle ve tutumlarıyla körüklüyor. Geçtiğimiz günlerde Artvin’de demokratik hakkını kullanmayı isteyen gençlerden sadece CHP’li olanlar polislerce tutuklanmış, dövülmüştür. Hiçbir babanın bir kızına vicdansız olabileceğini düşünmüyorum ama ne yazık ki bu iktidarda vicdan yok.

İşeri, “Kadın Kolları üyelerimizi can-ı gönülden kutluyorum”

İsmet İşeri, “Gerçekten bu tür birlik ve beraberliklere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ama her şeyden önemlisi bizim için özgürlükler çok önemli. İnsanların 21. yy’da düşüncelerinden ötürü tutuklanması çok korkutucudur. Gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar sadece yazılarından ötürü tutuklanmıştı. Onların hiçbir suçu yoktu. Gazeteciler yaptığı haberden ötürü birilerini rahatsız ettiği için tutuklanıyorsa ülkemizin geldiği nokta ortadadır. Dün akşam ilgili mahkeme ve savcılık Can Dündar ve Erdem Gül için tahliye kararı verdi. Ülkemizin geleceği açısından sizlere bizlere çok önemli görevler düşüyor. CHP bugün iktidar olamıyor ama CHP bu rejimin bu ülkenin sigortası olduğunu kimsenin unutmaması gerekiyor. AKP iktidarı döneminden bu yana şiddet had safhaya ulaşmıştır. Şiddetin büyük bölümü ekonomik, geçim sıkıntısı, hukuk yapısının bozuk olmasından kaynaklanıyor. Ben sizlerden umutlarınızı kaybetmemenizi istiyorum. Sizler ülkemizin gelecekleri olan gençlerimizi yetiştiren annelersiniz. Ben kadın kollarımıza canı gönülden kutluyorum. Türkan hanıma başsağlığı diliyor, belki bugün yanında değiliz ama örgüt olarak her zaman Türkan hanımın yanında olduğumuzun herkesçe bilinmesini istiyoruz” dedi.

Kadınlar gösterileriyle şiddeti dile getirdiler

Konuşmaların ardından CHP’li kadınların düzenlediği Kadına şiddet konulu gösteride ülkemizde erkek şiddetiyle mağdur olan ve hayatını kaybeden kadınlar partili kadınlarca tasvir edildi. Kadınlar gerçekleştirdiği gösteride Kadına Şiddeti hep birlikte kınadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.