DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Zeytinoğlu, “Kapasitelerde geçen yılın aynı ve bir evvelki aya göre 0,2 puan azalış var”

Zeytinoğlu, “Kapasitelerde geçen yılın aynı ve bir evvelki aya göre 0,2 puan azalış var”
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Geçen Yıla Göre Kapasite Kullanım Oranı 0,7 Puan Artsa da Bir Önceki Aya Göre Durgunluk ve Belirsizlik Sanayinin Kapasite Kullanımını Düşürdü” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası tarafından açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranı Şubat ayında yüzde 70,4 oldu. Şubat ayı kapasite kullanım oranı geçen yılın aynı dönemine göre ve bir evvelki aya göre 0,2 puan azaldı.Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Kocaeli üretim yapan sanayi kuruluşlarının Şubat ayı kapasite kullanım oranının genel imalat sanayine paralel bir düşüşle yüzde 70,4’e gerilediğini belirterek şu açıklamaları yaptı: “Firmalarımızdan gelen geri bildirimlere göre Şubat ayında ilimizdeki kapasite kullanım oranı yüzde 70,4 oldu. Kapasitelerde geçen yılın aynı ve bir evvelki aya göre 0,2 puan azalış var. Yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 46’sı kapasitelerinin bir evvelki aya göre azaldığını bildirdi. Azalış nedenleri arasında iç ve dış piyasalardaki durgunluk ve belirsizliklere bağlı siparişlerdeki azalma gösterilmiştir” dedi.

Beklentiler de negatif

Ayhan Zeytinoğlu, “Firmalarımızın önümüzdeki ay beklentilerine baktığımızda; yüzde 17’si mart ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 68’i ise bu miktarın değişmeyeceğini ve yüzde 16’sı azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 14’ü dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 60’ı sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ve yüzde 26’sı azalacağını beklediklerini ifade etmişlerdir. Bu beklentilere göre, özellikle dış piyasalardaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam edeceğini söyleyebiliriz.” dedi.

“Sektörel olarak baktığımızda hemen hemen tüm sektörlerin kapasitelerinin azaldığını görüyoruz”

Merkez Bankası tarafından açıklanan Türkiye genelinin kapasite kullanım oranı Şubat ayında yüzde 73,5 ile bir önceki ayın 1,4 puan gerisinde gerçekleşirken bir önceki yıla göre 0,7 puan artış gösterdi. KSO Başkanı “Türkiye genelinde de kapasitelerde bir azalış söz konusu. Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre 0,7 puanlık artış da beklediğimiz düzeyde değil. Bu nedenle sektörel olarak baktığımızda hemen hemen tüm sektörlerin kapasitelerinin azaldığını görüyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.