DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AB projesiyle fiber optik teknikerleri yetişecek

AB projesiyle fiber optik teknikerleri yetişecek

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Kocaeli Sanayii Odası işbirliğiyle ‘Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi’ projesi hayata geçiriliyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı arasında ‘Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi’ projesi ile Fiber optik teknikerlerinin yetiştirilmesi projesi kapsamında toplantı yapıldı. Projenin tanıtım toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Feyzullah Okumuş, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü İbrahim Demircan, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Egemen Mert ve İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

BİLİM VE TEKNOLOJİYE DESTEK

Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Uzmanı Eğitim Merkezi projesi tanıtım toplantısında konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Feyzullah Okumuş, böyle bir projede sorumluluk sahibi olmaktan mutlu olduğunu belirterek, bilim ve teknolojinin gerisinde kalan hiçbir ülkenin ayakta kalmayı başaramayacağını belirtti. 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda bu hedeflere ulaşmak için bilim ve teknolojiye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sunduklarını söyleyen Okumuş, “Proje kapsamında katılımcılara iş garantisi vermiyoruz ama katılımcı arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya hazırız” dedi.

BİLGİLER WEB SİTESİNDE

İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni ve proje koordinatörü Hasan Menteş yaptığı konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi ile beraber proje yapmaktan dolayı guru duyduklarını belirtti. Meslek Lisesi ve Yükseköğretim öğrencilerine eğitim vererek daha kolay iş bulmalarına, istihdam edilmelerini hedeflediklerini ifade eden Menteş, www.fiberkocaeli.com web sayfasından proje ile ilgili tüm bilgilerin edinebileceğini belirtti.

KALİFİYE ELAMAN YETİŞTİRİLECEK

Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Egemen Mert, ilimizin sanayi kenti olmasının yanında bilim ve teknoloji merkezi olma yolunda ilerlediğini belirterek, bu proje sayesinde sektöre yetişmiş kalifiye eleman yetiştirileceğini söyledi. İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Özcan bedel de üç kurumun paydaş olduğu bu projede bizim diyaloglarımız ve çalışmalarımızla bir sinerji oluşacak. Projemizin hayırlı olmasını istiyorum ifadelerini kullandı.

MESLEKİ EĞİTİM VERİLECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı arasında ‘Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi’ projesi ile Fiber optik teknikerlerinin yetiştirilmesi projesi kapsamında, İzmit Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde kurulacak olan “Fiber ve Ağ Teknolojileri” Eğitim Merkezinde, 12 aylık proje sürecinde ücretsiz mesleki eğitimler sunulacak; ayrıca kurs sonrası staj eğitimi görecek öğrenciler mesleki rehberlik hizmetinden de yararlanacak. Projeye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi dışında, Kocaeli Sanayii Odası ve YERELSEN de destek sunuyor.

262 BİN 607 EURO AB FONU

Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi” hibe programı kapsamında Avrupa Birliğinden 262 bin 607 Euro hibe alınacak projede için; Avrupa Birliği İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı, Genç İstihdamının Desteklenmesi programı tarafından 262 bin 607 Euro fon hibe tahsis edildi. 100 Lise, 100 Üniversite öğrencisi 12 aylık proje sürecinde mesleki eğitimlerden faydalanacak katılımcılar için, İzmit Endüstri Meslek Lisesinde Fiber ve Ağ Eğitim Merkezi kurulacak, 2-8 hafta sürecek staj eğitiminin ardından Staj ve Mesleki Rehberlik Faaliyetlerinin yanı sıra yaygınlaştırma faaliyetleri yapılacak.

MÜFREDATA GİRECEK

Proje kapsamında 4 Teknik Öğretmen Fiber Teknolojileri Eğitmenliği ve 4 Mühendis Ağ Uzmanlığı Eğitimleri alacak. Ülkemizde ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına “Ağ ve Fiber Teknolojileri” geliştirilmesi çalışmalarına da katkı sunulacak.

IMG_0021 IMG_0029 IMG_0034 IMG_0006

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.