DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AKTİF EĞİTİMCİLER SENDİKASI GENEL BAŞKANI OSMAN BAHCE İLİMİZE GELDİ

AKTİF EĞİTİMCİLER SENDİKASI GENEL BAŞKANI OSMAN BAHCE İLİMİZE GELDİ

IMG_3267 IMG_3363

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman BAHCE ilimizde üyeleri ile buluştu.

Aktif Eğitim Sen Gebze temsilciliğinin düzenlediği program Gebze Öğretmenevinde gerçekleşti. Programa Kocaeli Şube Başkanı Mahmut Mollarecep, Gebze Temsilcisi Faruk Aslan Kadın Kolları başkanları ve üyeler katıldı. Salonu dolduran üyelere hitap eden Aktif Eğiticimler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, 657 sayılı devlet memurları kanunu ve güncel konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçe, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun, zaman içerisinde birtakım değişikliklere uğramasına rağmen, halen ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle çağın değişen şartlarına uygun olarak yeniden güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Bahçe, “Sorunlarımızı gerekli yerlere gönderdik”

Bahçe, “Aktif Eğitimciler Sendikası, tüm ülkede gerçekleştirdiği ‘657 sayılı Devlet Memurları Kanunu İyileştirilmelidir’ adını verdiği eylemle, konuyla ilgili duyarlılık ve farkındalık oluşturduklarını; başta TBMM ve Başbakanlık olmak üzere ilgili kurumlara gerekçeli çözüm önerileri ile birlikte talepleri içeren resmi yazılar gönderildi. Eylem kapsamında, Aktif Eğitim-Sen üyeleri ve tüm kamu çalışanları, ilgili kurumlar ve milletvekillerine e-posta ile dilekçe gönderdiğini ve konuyla ilgili BİMER’e başvuru yaptıklarını belirtti.”

“Günümüzde insan hakları, ileri demokrasi ve özgürlükler daha çok önem kazanmıştır”

Teknolojinin imkanlarıyla iletişim ve haberleşmenin alabildiğine geliştiğini ve dünyanın küçük bir köy haline geldiğini belirten Bahçe, “Günümüzde insan hakları, ileri demokrasi ve özgürlükler daha çok önem kazanmıştır. Küreselleşen dünyada önemli bir aktör olan ülkemizde de 78 milyon vatandaşımızın; özgürlükçü demokrasinin nimetlerinden, sosyal devlet olmanın bütün haklarından, ekonomik kalkınmışlığın sonucu olarak artan milli gelirden hak ettiği ölçüde yararlanmasının zamanı gelmiştir.” dedi.

“Memurlar için hangi haklar daha önemlidir?”

Kamu çalışanlarından gelen talepler ve 455 kamu çalışanı ile yapılan anket sonuçlarından hareketle çalışmalarına yön verdiklerini belirten Bahçe, anket sonuçlarıyla ilgili şu açıklamada bulundu: “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değiştirilecekse aşağıdakilerden hangisine bakılmalı? Sorusuna ankete katılanların yüzde 99’unu oluşturan 452 kişi ‘Çağdaş, demokratik ülkelere’ cevabını vermiştir. Devlet Memurları Kanununda nasıl bir değişiklik yapılmalı? Sorusuna ankete katılanların yüzde 99’unu oluşturan 450 kişi ‘Özgürlükler genişletilmeli’ cevabını vermiştir. Memurlar için hangi haklar daha önemlidir? Sorusuna ankete katılanların yüzde 92’sini oluşturan 419 kişi mali ve sosyal hakların ‘İkisi de’ cevabını vermiştir. Bu anket sonucu da gösteriyor ki, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu; çağdaş, demokratik ülkelerdeki uygulamalara bakılarak, özgürlükler genişletilerek, mali ve sosyal haklar iyileştirilerek yeniden düzenlenmelidir.”Sosyal ve mali haklardan kamu çalışanlarının da azami seviyede yararlanabilmesi için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılması gereken ihtiyaçlar üzerinde duran Bahçe, Sendika olarak demokrasi, barış, mutluluk, insanlık, huzur, refah, güven, adalet ve özgürlük için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmasını istediği iyileştirme önerilerini kamuoyu ile paylaştı.Programda Gebze ilçe temsilcileri üyelere tanıtıldı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.