DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ankara’da Kocaeli’nin turizmi konuşuldu

Ankara’da Kocaeli’nin turizmi konuşuldu

Başkan Karaosmanoğlu, Ankara’da temaslarda bulundu. Kartepe ve Kandıra’daki Turizm Gelişim Bölgeleri hakkında Bakan Mahir Ünal ile görüştü

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet, Ankara’da resmi temaslarda bulundu. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in de katıldığı görüşmelerde, Kocaeli’nin turizm sektörünün uzun vadeli ve sağlıklı gelişmesini sağlamak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görüşmeler yapıldı.

2023 TURİZM STRATEJİSİNDE KOCAELİ KONUŞULDU

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı ziyaret eden Kocaeli heyeti, Türkiye Turizm Stratejisi-2023’ün öngördüğü hedeflere ulaşmak için önemli bir yapılanma gerçekleştiriliyor. Ülkemizin her yanına dağılmış ve Kocaeli’de varlığıyla dikkat çeken sağlık, termal, yayla, kış ve dağ sporları, kültürel açıdan önemli yer ve yerleşmelerin tek tek ele alınmasıyla önemli pazar boyunun kentimize de yansıması hedefleniyor. ‘’2023 Turizm Stratejisi’nde Kocaeli hak ettiği yer alacak’’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çalışmalarımızın sanayi kenti diye anılan şehrimizin nasıl kabuk değiştirdiğini ve turizm noktasında ülkemize katkı yapabileceğini Bakanımıza ilettik. Kartepe ve Kandıra bölgemizin turizm gelişim bölgeleri olarak ifade ediyoruz ve bu konuda önemli çalışmalar yapacağız” dedi.

YEREL YÖNETİMLER TURİZM KALKINMASINDA ETKİN OLUYOR

Yerel yönetimlerin turizm gelişim bölgelerinin planlanmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilmesi yapılan “Turizmde Yatırım Geliştirme ve Yönlendirme” noktasında turizm kaynaklarının en etkin bir şekilde kullanılması açısından hayati önem taşıdığı vurgulanıyor. Bu nedenle daha cazip ve daha güçlü alternatif varış noktaları ve güzergâhlar oluşturulması hedefleniyor. 2023 hedefleri doğrultusunda güçlü bir turizm güzergahı ve bölgesel varış noktası oluşturulması ile bu bölgeler içinde zayıf kalan yerleşmelerin kültür, el-sanatları, yeme-içme tesisleri ve konaklama imkanları ile güçlenmelerinin sağlanması planlanıyor.

HSNC4133 Turizm Bakanç ziyaret edildi. (1) Turizm Bakanç ziyaret edildi. (2) Baükan Karaosmanoßlu Hasan Celal GÅzel ile birlikte (1)

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI İLE DE GÖRÜŞÜLDÜ

Kocaeli’nin doğal ve kültürel dokusunun tüm ülkeye tanıtılması ile birlikte yurt dışından da yabancı turistlerin kentimizi daha fazla gelerek ekonomik gelişimin artırılmasının yanı sıra kültürel çalışmalarında hızlanarak artması için Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman’la da görüşüldü. AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in de eşlik ettiği görüşmelerde, Kocaeli’nin tarihi ve kültürü noktasında yapılan çalışmalar da Bakan Yardımcısı Yayman’a aktarıldı.

 

GÜZEL VE ÖZHASEKİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Ankara temasları çerçevesinde Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel’i ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yeni Türkiye” yolculuğunda ülke ve dünya gelişmeleri üzerine durdu. Birbirinden farklı birçok araştırma ve yayınları olan Stratejik Araştırma Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı Hasan Celal Güzel’e teşekkür etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi de ziyaret etti. Baş başa gerçekleştirilen görüşmede yerel yönetimler üzerine fikirler paylaşıldı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.