DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP’li Vekil Haydar Akar’dan Kocaelispor’u ilgilendiren teklif

CHP’li Vekil Haydar Akar’dan Kocaelispor’u ilgilendiren teklif

Haydar Akar

Meclis de vermiş olduğu Kanun Teklifleri ile dikkat çeken ve bu konuda iktidar tarafından da desteklenen CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar bu defa Amatör Spor Kulüpleri için teklif verdi.

VERİLEN TEKLİF KOCAELİSPOR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Geçtiğimiz dönem TBMM’de bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar süper ligden amatör lige düşen spor kulüplerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirmiş, Türkiye’de amatör ve profesyonel spor kulüplerinin müthiş bir borç yükü altında belirtmişti.  Profesyonel spor kulüplerinin bu borç yüküne rağmen reklam girdileri, televizyon canlı yayın gelirleri gibi birçok geliri olmasına rağmen, amatör spor kulüplerinin hiçbir geliri bulunmadığının altını çizen Akar, Kocaelispor’u örnek vererek bu konuda Devlet desteği gerektiği söylemişti. Bakan Şimşek de Süper Lig’de profesyonel spor kulüplerinin yükümlülüklerini yerine getireceklerini belirterek, “Amatör Spor Kulüplerinin hem kamu vicdanı olarak hem de meclisin özel bir alan açmasının doğru olacağını belirterek Meclis de yapılacak yasal düzenlemeyi destekleyeceğini açıklamıştı.

 

13 BİN 867 AMATÖR KULÜP VAR DESTEK YETERSİZ

Meclise Kanun Teklifi vererek biran önce yasalaşması gerektiğini belirten Akar “13 bin 867 amatör spor kulübünü ilgilendiren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Akar, Avrupa ülkelerindeki spor kulüplerine de dikkat çekerek Fransa da 165 bin kulüp ve Hollanda da 36 bin kulübün olduğunu belirterek, yapılacak düzenlemelerle ülkemizdeki kulüplerin ve gençlerin de önünü açacağız dedi.

 

Son 12 yılda Amatör Spor Kulüplerine verilen devlet desteğinin 43 Milyon TL olduğunu belirten Akar, 13 bin Amatör Spor Kulübüne yapılan bu miktarın çok yetersiz olduğunu ve kulüplerin yaşam savaşı verdiğini belirtti. Akar, Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarına ilişkin Araştırma Önergesi de vererek Meclisin bu konuda gerekli araştırmaları yaparak tedbir alması gerektiğinin altını çizdi. Şimdi tekliflerin Meclis genel kuruluna gelmesi ve yasalaşması bekleniyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.