DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Görme engelli Judoculardan 3 Türkiye derecesi

Görme engelli Judoculardan 3 Türkiye derecesi

judocular

Büyükşehir Kağıtsporlu Görme Engelli Judoculardan biri Türkiye Şampiyonluğu olmak üzere üç Türkiye derecesi ard arda geldi.

Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünün engelli sporculara yönelik yatırımları, başarıları da ard arda getirmeye devam ediyor. 2016 Rio Paraolimpik oyunlarına iki sporcusunu gönderen Büyükşehir Kağıtspor kulübü Türkiye şampiyonlarında da kürsüden inmiyor. Ankara Altınpark Akarsu Spor Salonu’nda 60 kulüpten 152 sporcunun katılımıyla 10’uncusu düzenlenen Görme Engelliler Judo Türkiye şampiyonası; yıldızlar, gençler, büyükler ve ümitler kategorilerinde yapılan müsabakalarla sona erdi. Şampiyonaya ferdilerde üç, takımlarda ise dört sporcuyla katılan Büyükşehir Belediye Kağıtspor görme engelliler Judo takımı bir Türkiye şampiyonluğu ,bir birincilik, bir de üçüncülük olmak üzere, toplam üç madalya kazanarak büyük bir başarı daha elde etti. Mavi beyazlı Judocular takımlarda ise Türkiye ikinciliğini elde etti.

Üç madalya kazandılar

Şampiyonaya sıkı hazırlanan Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un milli Judocuları, elde ettikleri başarılarla çalışmalarının karşılığını da Türkiye Şampiyonasında almış oldu. 2016 Rio Olimpiyatlarına katılacak olan Serdar Aydın, ferdi müsabakalarda Federasyon kararıyla tedbir amaçlı şampiyonada yarıştırılmadı. Takımlarda müsabakalara katılan Olimpiyat sporcusu Serdar Aydın, takım arkadaşlarıyla birlikte kulübüne Türkiye ikinciliğini getirmeyi başardı.

Alperen Altın madalya elde etti

Ferdi müsabakalarda ise Gençlerde 81 kiloda Alperen Tazegül büyük bir başarı göstererek Türkiye şampiyonu oldu. Altın madalya kazanan başarılı judocu müsabakanın ardından madalyasını düzenlenen törenle protokol yetkililerinden aldı. Geçtiğimiz yıllarda katıldığı Türkiye şampiyonlarında, üçüncülükleri bulunan Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünün 81 kilodaki sporcusu Cüneyt İlhan ise, bu sene başarı çıtasını yükselterek, büyükler kategorisinde Türkiye ikincisi olmayı başardı. Son olarak, 73 kiloda mücadele eden Büyükşehir Kağıtsporlu Şaban Mert Dolar ise Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

 Dört duvar arasında kalmayın

Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü Engelli Sporları yöneticisi Bekir Köksal şampiyona sonrası yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü Türkiye’de engelli sportif branşlarında da aktif ve başarılı bir kulüp. Kulübümüzde iki sporcumuz 2016 Rio olimpiyatlarına katılacak. Bu bizim açımızdan büyük bir başarı. Son olarak Görme engelli Judo şampiyonasında biri Türkiye şampiyonluğu olmak üzere üç sporcumuz Türkiye derecesiyle döndü. Engelsiz yüreklerimizi ve antrenörümüz Gültekin Sevinç’i bu başarılarından dolayı kutluyorum. “Kocaeli’de çok sayıda engellimiz bulunuyor. Engelli kardeşlerimizin bu tür sportif etkinliklere katılmasını bekliyoruz. Kimse dört duvar arasında kalmasın, herkes spor yapsın. Kulübümüze gelen bedensel engellilerimize her türlü imkanı sunuyoruz“dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.