DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: Üretici Fiyatlarının Yüzde 4’lere Düşmesi Sevindirici

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: Üretici Fiyatlarının Yüzde 4’lere Düşmesi Sevindirici

 KSO Bakan Ayhan Zeytinolu.JPGTÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerini değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Şubat ayında yıllık ÜFE’nin yüzde 4,47’ye ve TÜFE’nin yüzde 8,78’e düştüğünü memnuniyetle görüyoruz.” dedi.

Önemli bir girdi olan enerji maliyetlerinin yağışlara bağlı olarak barajların dolmasıyla gerilediğini söyleyen KSO Başkanı, “Şubat ayında yıllık ÜFE’nin yüzde 4,47’ye ve TÜFE’nin yüzde 8,78’e düştüğünü memnuniyetle görüyoruz. Geçtiğimiz ay yüzde 5,94 olan ÜFE şubat ayında yüzde 4,47’ye düştü. Burada hava koşullarına bağlı olarak elektrik ve gaz fiyatlarındaki aylık yüzde 4,17’lik gerilemenin etkisi oldu. ÜFE’deki bu gerileme TÜFE’yi daha da aşağı çekecektir.” dedi.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Mart ayında da baz etkisi ile önemli düşüşler bekliyoruz. Bilindiği gibi Orta Vadeli Program’da (OVP) hükümet, 2016 için enflasyon hedefini yüzde 7,6 olarak belirlemişti. Yılın sonuna doğru programda hedeflenen enflasyona ulaşabileceğimizi düşünüyoruz.

Zeytinoğlu 2016 yılı şubat ayında dış ticaret açığının 3,2 milyar dolar ile geçen yıla göre yüzde 34,7 gerilemesini olumlu değerlendirerek “Şubat ayında sermaye malı ithalatı yüzde 17,5 arttığını görüyoruz. Bu veri bize yatırım olduğunu gösteriyor. Dış ticaret açığındaki azalmanın bir diğer olumlu sonucunu da yıllık cari açığımıza yansımasında görüyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.