DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Tarhan, “Kocaeli sorunlarla dolu bir şehir oldu”

Tarhan, “Kocaeli sorunlarla dolu bir şehir oldu”

Tarhan, “Kocaeli sorunlarla dolu bir şehir oldu”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli sorunlarıyla ilgili meclis genel kurulunda söz aldı. Tarhan, “Kocaeli şehirlerin girişleri ve çıkışları henüz belirlenmemiş bir kent. En büyük sorunumuz ulaşım” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM’nin 26. dönem 60. bileşiminde söz aldı. Kocaeli’nin sorunlarını konuşan Tarhan şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli, Karadeniz ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan, bir tarafı ormanlarla, iki tarafı denizlerle çevrili tarihî bir şehrimiz. Nikomedya’dan günümüze gelen tarihiyle, kültürüyle var olan bir şehrimiz. Sevgili milletvekillerim, geçmişte sosyal demokrat belediyecilikle Türkiye’ye model olmuş, fuar alanları, çöp fabrikası yapan, baraj yapıp su sorununu çözen, doğal gaz sorununu çözen, Kocaelispor’uyla Avrupa Ligi’nde mücadele eden, gerçekten Türkiye’ye model olmuş bir şehirdi ama on dört yıldır AKP iktidarına baktığımız zaman, ulaşım sorununu çözmemiş, karmaşıklığın, yoksulluğun, işsizliğin var olduğu bir kentimiz.

 

“Büyükşehir Yasası’yla birlikte şirin tarihî beldelerimiz yok edildi”

Millî gelire en büyük katkıyı sağlayan iliz diye gururla söylüyoruz, sanayi kenti diyoruz, teknoloji Kocaeli’de diyoruz, bilgi Kocaeli’de diyoruz ama yoksulluğa baktığımız zaman, işsizliğe baktığımız zaman, imar sorununa baktığımız zaman sorunlarla karmaşık bir kent, kimliksiz bir Kocaeli. Bir kentin ayağa kalkması için ya sanayi kenti olur ya liman kenti olur ya turizm kenti olur veyahut da spor kenti olur. Kocaeli’de bütün özellikler var. Büyükşehir Yasası’yla birlikte şirin tarihî beldelerimiz yok edildi. Gerçekten, Hereke halısıyla, Karamürsel sepetiyle, Kandıra beziyle, aynı zamanda tarihî beldeleriyle kapatılan Hereke, Karamürsel, Ereğli, şirin beldeleriyle var olan bir kentti.

 

Raylı sistem çalışması yok

12 tane ilçe kuruldu Büyükşehir Yasası’yla birlikte. 12 ilçeye baktığımız zaman, şehir merkezleri henüz belirlenmemiş, kamu binaları tamamlanmamış, şehirlerin girişleri ve çıkışları henüz belirlenmemiş bir kent. En büyük sorunumuz ulaşım. 2014 yılında yerel seçimlerde AKP seçim startını, Sayın Bakan, vali, belediye başkanıyla birlikte bir parka tramvayı çekerek, elektrik kablosunu da elektrik direğinden kaçak alarak ve o tramvayın içine girip resim çekerek verdiler. O günden bugüne baktığımız zaman tramvay hâlâ ortada yok. Büyük eleştiri alınca tramvayın rengini siz seçin diye billboardlara resimler astılar. Ama bugüne geldiğimiz zaman hâlâ raylı sistemle, hafif raylı sistemle, metroyla ilgili hiçbir çalışma yok.

 

İstanbul’un arka çöplüğü

Sevgili milletvekilleri, ulaşım problemi Kocaeli’de çözülmemiş, park problemi çözülmemiş, imar problemi çözülmemiş. Akşamları sokağa çıkamıyorsunuz, karanlık, sosyal anlamda bir şeyler yapacağınız alanlarınız yok. Onun için ben Kocaeli ilçelerine, Gebze’ye, özellikle Gebze bölgesindeki ilçelere şu ismi veriyorum: Türkiye’nin en büyük köyü ve aynı zamanda Kocaeli’yi bugünkü iktidarın sayesinde İstanbul’un arka çöplüğü diye değerlendiriyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”

 

12341054_978895522149737_5425945916167772779_n

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.