DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

FENER – TRABZON MAÇI

25.04.2016
1.285
A+
A-

Türkiye liglerinde istenmeyen olayların yaşandığı günler hepimizin canını sıkıyor. Önceki gün Trabzon da önemli bir maç oynandı. Lider Beşiktaş’ı takip eden Fenerbahçe çok önemli bir deplasman galibiyetine imza atarken, ne yazık ki futbol değil terör konuşuldu. Ne hikmetse üç Temmuz sürecinden sonra Trabzonspor la Fenerbahçe arasında gerginlikler yaşanıyor. Lig de yıllardır şampiyon olamayan Trabzonspor kupamı isterim, kupamı isterim diye tutturarak futbolda ki başarısızlığını kupa mı isterimle örtmeye mi, çalışıyor ne. Şimdi bakın o dönem lig tescillenmiş, UEFA Fenerbahçe’ye bir yıl Avrupa kupalarından men cezası vermiş. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler hapis yatmış. Fenerbahçe’nin büyük seyircisi yönetimin arkasında durmuş, bir büyük tarih yazmış. Sonra ne olmuş bir paralel yapının Fenerbahçe’yi ele geçirmek için kurduğu kumpas ortaya çıkmış. Türkiye liglerin de bir tane takım gösterin ki böylesine adice kumpaslarla karşı karşıya kalsın. Fenerbahçe’yi ele geçirebilmişler mi? Hayır. Kimse bunları konuşmuyor farklı mecralara giderek kendine iş çıkarmaya çalışıyor. Beyler, Fenerbahçe hiç kimse tarafından amaç dışı ele geçirilemez bunu konuşsanıza. Ayrıca orada oynanan bir futbol oyunudur, galip gelirsin, mağlup olursun, her sonuç doğaldır. Lakin bu terör niye? Şimdi çıkan olayların kime faydası oldu? Fenerbahçe 4-0 galip ilan edilecek, Trabzon’a da ağır bir ceza gelecek. Eğer hakemler şikayetçi olursa, saldırgan da ağır bir ceza alacak. Yetmedi, Türkiye hakem döven bir ülke olarak dünyaya da rezil oldu. Geçen sene Fenerbahçe otobüsü yolda kurşunlanmış sadece takım değil, ülke büyük bir faciadan dönmüştü. Birileri Fenerbahçe’ye kumpas kurmaya devam ediyor, birileri Fenerbahçe üzerinden Türkiye’ye kumpas kuruyor. Geçen seneki olay aydınlatıldı mı? Hayır. Ee peki nasıl olacak bu iş? Demek ki Fenerbahçe bileği bükülemez olduğu için onu dize getireceğini zanneden kirli güçler kumpas deniyorlar. Maç içerisinde Nani’nin o şık golünden sonra centilmen Trabzon seyircisi alkışladı. Fenerbahçeli Mehmet Topal oyundan çıkarken, Trabzon seyircisi yine alkışladı. Çünkü Trabzon bir futbol kenti ve bu ülkenin en büyük kulüplerinden biri. Bir seyirci Nani’nin formasını istedi, Nani formayı verdi adamı bir tek dövmedikleri kaldı. O halde her toplumda haddini aşanlar mutlaka vardır. O maçta da haddini aşan bir kişi sadece Trabzonspor’a değil Türk futboluna da büyük zarar vermiştir.

YAZ VEYA SONBAHAR DA SANDIK OLUR MU?

Ne hikmetse bizde bir seçim yapılır. Ertesi gün birtakım çevreler erken seçim diye konuşmaya başlar. Genel seçimlerin üzerinden iki yıl geçti ama erken seçim söylentileri geçen seneden başlamıştı bile. Peki, niçin erken seçim olsun? Ülkede tek başına iktidarda olan bir parti var. Üstelik parlamentoda ki yeterli çoğunluk sayısı bıçak sırtında değil. İyi güzel de niçin erken seçim? Bu gün sandığa gidilse daha farklı sonuç çıkmayacağına göre erken seçim konuşmak beyhude bir arayıştan başka ne işe yarar. Efendim, anayasa değişikliği için halk oylaması olabilirmiş. Başkanlık sistemine geçmek için erken seçim gündeme gelebilirmiş. Verilen adres yaz sonu ve sonbahar’ın ilk ayları olarak söyleniyor. Türkiye son yıllarda peş peşe seçimler yaparak epey yoruldu. İçinde bulunduğumuz durumları da göz önüne alırsak seçimlerin zamanında yapılması herkes için en hayırlı olanıdır. Ha, farklı durumlar gelişir, siyasette derin çalkalanmalar olur yani değişik olumsuzluklar ülkeyi bir erken seçime getirirse o zaman seçim zaten kendiliğinden gündeme gelir. Şu anda ülkenin seçilmiş bir hükümeti vardır, etrafımızda gelişen son derece önemli olaylar vardır. Demek ki zaman seçim düşünme zamanı değildir. Zaman Türkiye’nin sorunlarını çözme zamanıdır.

MUHALEFETTE DEĞİŞEN NE VAR

Erken seçim istemek için ülkenin çok güçlü bir muhalefeti olması gerekir. Böyle bir durum söz konusu mu? Bence değil. Ortada girdiği seçimleri sürekli kaybederek ikincilikten yukarı çıkamayan bir ana muhalefet var. Diğer iki muhalefet partisi MHP kendi iç sorunlarıyla boğuşuyor, HDP ise farklı sorunlarla mücadele edebilme yeteneğini de gösteremiyor. O halde halk insana sorar muhalefette değişen ne var ki, ülke seçime gitsin? Muhalefet daha 1 Kasım da iktidar karşısında ağır bir yenilgi aldı. 07 Haziran’ı lehine çeviremeyip 01 Haziran da milletvekili sayılarını yarı yarıya kaybeden bir MHP ve HDP nasıl iktidar alternatifi olacak. CHP oyunu artırsa da 125 ‘de kalan milletvekili sayısıyla iktidarın alternatifi olduğunu halka nasıl anlatacak. Şimdi toplayalım CHP 133+ MHP 40 + HDP 59 ve AK Parti 317 ve 1 de Bağımsız üye.

YORUMLAR

  1. zafer algan dedi ki:

    Fener ve muhalefet yazıların enfes.

    1. Gülay Özbatır dedi ki:

      Teşekkür ediyoruz