DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başbakan Ahmet Davutoğlu istifa etti KONGRE 22 MAYIS’TA

Başbakan Ahmet Davutoğlu istifa etti  KONGRE 22 MAYIS’TA

Başbakan Ahmet Davutoğlu istifa etti

KONGRE 22 MAYIS’TA

 

Dün Başkent Ankara’da yaşanan bu istifa depreminin ardından, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp de, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısıyla, istifayı yorumladı,

 

“AK PARTİ’DE SİYASET HALK İÇİN YAPILIR, HİZMET İÇİN YAPILIR”

 

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Başbakanın istifasının, AK Parti’de kişiye dayalı siyasetin yapılmadığının açık bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, 20 aylık süreci çok iyi yürütmüştür. AK Parti’de hiç kimse mevki ve makam için siyaset yapmaz. AK Parti’de siyaset halk için yapılır, hizmet için yapılır. Bu nedenle AK Parti’de kişiye dayalı bir siyaset anlayışı mevcut değildir. Bunu Başbakanımız açık ve net bir şekilde gösterdi. Tabii ki AK Parti dünyanın tanıdığı ve önem verdiği bir siyasi parti. Bir Dünya liderine sahibiz.”

 

“AK PARTİ BU SÜREÇTEN ETKİLENMEYECEKTİR”

 

“Partimizde yaşanan bu süreç kesinlikle bizi etkilemez. 22 Mayıs’ta yapacağımız Olağanüstü Genel Kurulumuzda adayımız kim olursa olsun, daha da güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Başbakanımızın yerine kim gelirse gelsin, hiç değişim olmamış gibi yolumuza ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Genel kurul sonrasında yeni Genel Başkanımız ve Başkanımız, kabinede küçük çaplı da olsa bir revizyon yapacaktır. Benim kişisel kanaatim, 1 olan Bakan sayımızın 2’ye çıkması.”

Başkan Alp, bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı ile Başbakanın fikir ayrılığına düşmesi piyasaları olumsuz etkiledi, bu olumsuzluk ne kadar devam edece?” sorusuna ise şu yanıtı verdi, “Pazartesi’ye kadar ekonomi normal seviyelere ulaşır. Ben bu istifanın piyasaları uzun süreli olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Geçmişte de bu tür durumlar yaşandı ama her şeyin üstesinden geldiğimiz gibi, ekonominin de üstesinden geleceğiz” diyerek, pembe bir tablo çizdi.

 

Ahmet Davutoßlu òdris Alp

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.