DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

‘’Bırakın çocuklar zıplasın, atlasın’’

‘’Bırakın çocuklar zıplasın, atlasın’’

Oyuncu Anne Şermin Çarkacı Kitap Fuarı’na konuk oldu

Çocuklarıyla yaşamını sosyal medyaya taşıyarak annelere yol gösteren ve “Oyuncu Anne” olarak tanınan Şermin Çarkacı 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu. Kılavuz Gençlik Avlusunda Kocaelili annelerle biraraya gelen Şermin Çarkacı, “Çocuklar için sürekli oyun alanları ayırın, farklı oyunlar oynayarak onların gelişimini destekleyin. Bırakın çocuklarınız zıplasın tırmansın atlasın” dedi.

OYUNCU ANNE’YE BÜYÜK İLGİ

Şermin Çarkacı, “Mutlu oyunlar, Mutlu Çocuklar” konulu söyleşi ile Kitap Fuarı’nda annelerle buluştu.Kocaelili annelerin ilgisi nedeniyle Kılavuz Gençlik Avlusu tıklım tıklım doldu. KO-MEK İşaret dili usta öğreticileri de söyleşiyi işaret diliyle işitme engelli vatandaşlara aktardı. Çarkacı söyleşisine anne olmanın çok doğal bir olgu olduğunu söyleyerek başladı. Esprili anlatıyla büyük ilgi gören Oyuncu Anne Şermin Çarkacı “hamilelik ve annelik oldukça doğal bir şey. Tabii ki kilo almak ve uykusuz kalmak gibi bazı olumsuz yönleri var ama çocuklarla oynamak ve onların sesini duymak bütün yorgunluğunuzu alıyor” dedi.

NASIL OYUNCU ANNE OLDUM?

Nasıl oyuncu anneliğe başladığını dinleyicilerine anlatan Çarkıcı, “Sosyal medya hesabım bile yoktu akrabalara teker teker fotoğraf video atmak yerine sosyal medyaya üye oldum ve paylaştığım çocuk resimleri zamanla on binlerce takipçiye kavuştu. Sosyal medya aracılığıyla benim kendi çocuklarıma yaptığım uygulamaları siz izleyerek y ada görerek kendi çocuklarınıza aktarıyorsunuz. Bu uygulama benim için çok önemli ben çocuklarımla oynuyorum ve sizlere onların keyif aldığı ve almadıkları yönleri aktarıyorum. Bu hem sizin için hem de benim için çok önemli” dedi.

“0-6 YAŞ ARASINDA ÇOCUĞUNUZU ZİHİNSEL OLARAK DESTEKLEYİN”

Bir insanın zihinsel gelişiminin yüzde doksanının 0-6 yaş arasında geliştiğini ifade eden Çarkacı, “Bu dönemde, çocuğunuzun eğitimi ile yakından ilgilenin çocuğun televizyondan çizgi filimler izleyerek değil kitaplardan faydalanarak sizin öğretiminizle öğrenmesini sağlayın”dedi.

ZİHİNSEL GELİŞİM İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

“Çocuğunuzun ilgi alanlarını destekleyecek ve yaşam alanınızı bozmayacak şekilde evinizi düzenleyin” tavsiyesinde bulunan Çarkacı “Hayal gücünü, ince ve kaba motor becerilerini destekleyecek oyunlar oynayın. Çocuklar için sürekli oyun alanları ayırın, farklı oyunlar oynayarak onların gelişimini destekleyin. Bırakın çocuklarınız zıplasın tırmansın atlasın bu şekilde kaba motor becerilerini geliştirsin” şeklinde konuştu.

KİTAPLARINI İMZALADI

Söyleşinin sonunda anneler Oyuncu anne Şermin Çarkacı’ya alkışlarıyla teşekkür. Çarkacı Kocaeli Kitap Fuarı’nda ayrıca okurları için kitaplarını imzaladı.

2 3 1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.