DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Diyarbakırlı gazeteciler Kocaeli’nde stres attı

Diyarbakırlı gazeteciler Kocaeli’nde stres attı

Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan 14 gazeteci, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonuyla 2 gün boyunca Kocaeli’nde stres attı

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, tarihi bir organizasyona imza atarak yoğun çatışmaların sürdüğü Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan 14 gazeteciyi Kocaeli’nde ağırladı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Gürol ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı programa TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Okan Çalışkan ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek de katılım sağladı. “Diyarbakır-Kocaeli Buluşması” adlı etkinlikte gazeteciler stres attı.

VALİ ZİYARETİ

Darıca’da bulunan Basın İlan Kurumu tesislerinde konaklayan gazeteciler, ilk günkü programda Hayvanat Bahçesi ile ilçenin tarihi ve kültürel bölgelerini gezerken, Gebze Ticaret Odası’nda da Güneydoğu’daki gazetecilerin sorunlarıyla ilgili bir panel düzenlendi. Günün sonunda Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret edildi. Güzeoğlu tarafından sıcak bir ortamda karşılanan gazetecilere öncelikle Kocaeli ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi. Güzeloğlu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin milli birlik ve bütünlük adına çok önemli bir proje gerçekleştirdiğini kaydetti.

SPORTİF AKTİVİTE

Bir sonraki gün Basın Merkezi başta olmak üzere İzmit’te temaslarda bulunan gazeteciler, doğal güzellikleriyle ünlü Yuvacık’ta çeşitli sportif aktivitelere katıldı. Renkli geçen programda bir konuşma yapan Karaca, “Amacımız, hem meslektaşlarımızın sorunlarını tespit etmek, yerinde dinlemek hem de gittiğimiz illerde sosyal kültürel çalışmaları kamuoyuna duyurmak, o şehre destek olmaktır” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’ne de teşekkür eden Karaca, “Güneydoğu’daki meslektaşlarımız çok güç şartlarda hizmet veriyorlar. Biz de cemiyetimiz önderliğinde, oradaki arkadaşlarımızla hiç olmazsa burada buluşup, biraz moral bulmak maksadıyla etkinliklere katıldık. Kocaeli çok güzel ev sahipliği yapıyor. Bu tür faaliyetlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

ZOR ŞARTLAR

İpek ise, “Türkiye’nin bin yıllık kardeşliği, bin yıllık birlik beraberliği var. Doğusuyla batısıyla, Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Arap’ı, Çerkes’i ve Roman’ı ile hepimiz bir hamuruz, biz Anadoluyuz aslında. Bu kardeşliği pekiştirmek adına meslektaşlarımızla fikir alışverişinde bulunmak hem de bölgemizi, insanların orada hangi şartlarda yaşadığını anlatmak sıkıntılarını vurgulamak istedik” dedi. Gürol ise Diyarbakırlı gazetecileri bir nebze stresten uzak tutmak için bu organizasyonu düzenlediklerini kaydetti.
gazete gebze hasan dergi

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.