DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

‘’Gençliğin namazla buluşması gerekiyor’’

‘’Gençliğin namazla buluşması gerekiyor’’
23.05.2016
1.056
A+
A-
  1. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk olan Abdullah Yıldız ve Ramazan Kayan namaz kılmayan Müslümanları sert sözlerle eleştirdi

Abdullah Yıldız ve Ramazan Kayan “Namazla Diriliş” konulu söyleşi ile 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nın konuğu oldular. Kılavuz Gençlik Avlusu’nda dinleyenleri ile buluşan ikili, Türkiye Müslümanlarının her türlü güç ve yetkiyle donatılmış olmasına rağmen namazı sürekli ertelemelerini eleştirdi.

YILDIZ: NAMAZLAR DA BİRLİKTE OLMAZSAK İSLAM AYAĞA KALKMAZ

Söyleşide ilk konuşan Abdullah Yıldız, ‘’Gençliğin namazla buluşması için çaba gösterilmesi lazım. Sadece namaz kılmak yeterli değil, eğer cemaatle namaz kılınmıyorsa muktedir değildir. Özellikle sabah namazlarında birlikte olmalıyız. Namaz camilerde ikame dilmeyince İslam ayağa kalkmaz’’ dedi.

‘’EĞER BİR MÜSLÜMAN NAMAZ KILMIYORSA ONU UYARIN”

Yıldız, ‘’İnsanları uyarmak görevimiz eğer namaz kılmıyor ise dinini yaşamıyor ise bir Müslümanı uyarmak ve namazın önündeki engelleri kaldırmak hepimizin görevi. Bu engeller gönüllerde zihinlerde olan engellerdir. Allah bizleri zorlanmadan namaz kılanlardan eylesin’’ diyerek sözlerini tamamladı.

KAYAN: İSLAM LİYAKATINI ORTAYA KOYANLAR İPE GİDİYOR

Daha sonra konuşan Ramazan Kayan ise Berat Kandili dolayısı ile sözlerine dua ederek başladı. Berat gecesinin öneminden ve faziletlerinden bahseden Kayan, “Bizim tamda rabbimizden beraat istediğimiz şu saatlerde dünyanın başka coğrafyalarında İslam’ın liyakatini ortaya koyan nice yiğitler ipe gidiyor, asılıyor, onlar beraatlarını beklerken bedel ödeyerek İslam’ı yüceltmeye çalışıyorlar” dedi.

KILAVUZ GENÇLİK AVLUSUNDA DUYGU DOLU ANLAR

Daha sonra Bangladeş’te idam edilen İslam cemaat liderinin son zamanlarında yazdığı mektubu okuyan Kayan, salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Daha sonra İslam alimlerinden ve hayatlarından örnekler vererek konuşmalarına devam eden Yıldız ve Kayan, İslam dünyasında yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını anlatarak söyleşiyi tamamladılar.

2 3 1

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.