DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK BELEDİYESPOR İZCİLERİ AYVAZPINAR EĞİTİM KAMPINI TAMAMLADI

GÖLCÜK BELEDİYESPOR İZCİLERİ AYVAZPINAR EĞİTİM KAMPINI TAMAMLADI

Gölcük Belediyespor Kulübü İzcileri, faaliyetlerine hızla devam ediyor. 27-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gölcük Ayvazpınar Köyü’nde zorlu ve bir o kadar eğlenceli olan kamplarını gerçekleştirdiler. Kampa 35 oymak (11-15 yaş grubu), 28 ergin (15-18 yaş grubu) izci ile 17 eğitimci lider olmak üzere toplam 80 izci katıldı.

İZCİLER DOĞADA YAŞAM EĞİTİMLERİ ALDI

Kampın ilk sabahı izciler doğada yaşam eğitimleri aldı. Teknik iz işaretleri ve yön bulma teknikleri, doğada barınak yapma, ateş çeşitleri ve hayatı idame kuralları gibi eğitimleri alanında uzman liderleri tarafından alan izciler, öğleden sonra yapılacak olan arazi faaliyeti için hazırlandılar.                              

Kampın öğle saatlerinde doğada yaşam faaliyeti ile izciler, daha önce liderleri tarafından hazırlanan birbirinden zorlu şifreleri çözerek, kendilerine verilen haritalar ile faaliyet bölgesine ulaştılar. Ulaştıkları noktalarda geceyi geçirecekleri ağaç barınaklar yapan Gölcük Belediyespor İzcileri, ateşlerini yakarak kendi akşam yemeklerini pişirerek yediler.

DOĞA İLE BAŞBAŞA BİR GECE GEÇİRDİLER

Yaptıkları barınakta gece boyu kalan izciler, sırayla nöbet tutarak barınak alanlarının güvenliğini sağladılar. Sabahın ilk ışıklarında yaptıkları barınakları yıkan izciler, konakladıkları alanı, sanki hiç gelmemişler gibi, buldukları gibi bıraktılar. Pazar sabahı kamp alanına dönerlerken, başarıyla tamamladıkları faaliyet sonrasında liderlerinden tam not aldılar.

İZCİLERİN MUTLU OLDUĞU GÖZLEMLENDİ

Özellikle yaptıkları faaliyetten dolayı yorgun olan izcilerin bir o kadarda mutlu oldukları gözlendi. Kamp sonunda açıklama yapan Gölcük Belediyespor İzci Kulübü liderlerinden kampın müdürü Elçin Gülşah Atlı, gençlerin izcilik ile birlikte bu ve buna benzer faaliyetler yaparak şehirden, teknolojiden uzak, arkadaşlarıyla zaman geçirip paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrendiklerini vurguladı. Aynı zamanda izciliğin çocukların kişisel ve fiziksel gelişimlerine olan katkısına da değinen Elçin Gülşah Atlı ve Kulüp önderi Feyzullah Yıldız, katkılarından dolayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkür ettiler.

IMG_7721 IMG_7728 IMG_7718

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.