DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hürriyet, Körfez’deki kirlilik araştırılmalı

Hürriyet, Körfez’deki kirlilik araştırılmalı

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, İzmit Körfezi’nde meydana gelen kirlilik olayları ve gerçekleşen balık ölümlerinin araştırılmasını isteyerek, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

İzmit Körfezi’nde dana önceleri 20 yılda bir görülmesine rağmen, artık yılda birkaç defa görülen alg patlaması, Körfez ilçesinde ve Marmara Denizi’ne dökülen derelerde balık ölümlerinin görülmesi sebebiyle halk tedirgin olmuş, yetkililerin yaptıkları açıklamalar ise vatandaşları memnun etmemişti. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet yaşanan soruna kesin bir çözüm getirilmesi gerektiğini ifade ederek, meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

BELEDİYE ÇALIŞMALARINA TOZ KONDURMUYOR, AMA YANLIŞ..

Bilindiği üzere Kocaeli’nin Marmara Denizi’ne bakan kıyılarında sık sık deniz yüzeyi kahverengi sıvıyla kaplanmaya başlanmış ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada alg patlaması olduğu savunulmuştu. Ancak her mevsim başında yaşanan bu doğa kirliliğinin açıklaması vatandaşları tatmin etmedi. Bunun hemen akabinde ilk olarak Körfez Kirazlıyalı sahilinde ve Başiskele’de İzmit Körfezi’ne akmakta olan Kirazlı Deresi’nde yaşanan balık ölümleri vatandaşları paniğe sevk etti. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet İzmit Körfezi’nde yaşanan kirlilik olaylarının araştırılması gerektiğini vurguladı. Milletvekili Hürriyet, “Daha önce de pek çok sefer yaşanan deniz yüzeyinin kahverengiye dönüşmesi olayına alg patlaması denildi. Ancak bilimsel çevreler ve konuyla ilgili oda başkanları konunun kirlilikten ileri geldiğini defalarca beyan etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ile ilgili çalışmalarına toz kondurmak istemediğinin farkındayız. Ancak İzmit Körfezi’nde yaşanan kirlilik olaylarının daha da ilerlememesi için meclis çatısı altında bir araştırma komisyonu kurmak gereklidir” dedi.

MARMARA DENİZİ’NİN TAMAMINI ETKİLEYEBİLİR

Daha önceleri 20 yılda bir görülen alg patlaması olayının artık her sene görülür olmasının, denizde bir sorun olduğunun en büyük göstergesi olduğunu sözlerine ekleyen Hürriyet, “Alg patlamalarının yanı sıra geçtiğimiz yıl Kasım ayında ve geçtiğimiz haftalarda İzmit Körfezi’nde balık ölümleri görüldü. Yine bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda balık ölümlerinin nedeninin deniz dibinin 60 yıllık kirliliği olabileceği açıklandı. Başiskele’den doğan Kirazlı Deresi’nde de yaşanan balık ölümleri de, o derenin İzmit Körfezi’ne döküldüğü göz önüne alındığında düşündürücüdür. Ülkemizin en büyük 100 sanayi kuruluşunun 18’inin bulunduğu ve 12 organize sanayi bölgesine sahip olan Kocaeli’nin kıyısı  olan İzmit Körfezi’nde yaşanan kirliliğin Marmara Denizi’nin tamamını etkileyebileceği düşünüldüğünden ötürü meydana gelen kirlilik olayları ve akabinde gerçekleşen balık ölümlerinin sebeplerinin araştırılması ile ilgili olarak meclis çatısı altında araştırma komisyonu kurulması elzemdir” açıklamasında bulundu.

56a5bee84020116574f4749f

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.