DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MHP KURULTAYI HAKKINDA

15.05.2016
1.156
A+
A-

MHP KURULTAYI HAKKINDA

İleri demokrasilerde seçimi kaybeden ülkelerdeki liderlerin istifa ettiğini görüyoruz. Her parti, iktidar vaadiyle seslendiği seçmenlerden sandıkta cevabı aldığında ne yazık ki bizim geleneğimizde bu iş bizle olmadı, hadi eyvallah diyen yok. MHP’nin 7 Haziran 2015 seçimlerinde yakaladığı seksen milletvekili aslında yine iktidar amacı için yetmemişti. O dönemde bir koalisyon kurmak yerine “Seçimse seçim” diyerek, tekrar sandığı işaret edenler 1 Kasım’da yine seçmenle iktidar noktasında buluşamadı. MHP hem önemli derecede oy kaybına hem de yarı yarıya milletvekili kaybına uğrayıp, parlamentoda dördüncü parti oldu. Bugün ise, MHP’nin bir değişim isteği, delegeler tarafından verilen imzalarla Olağanüstü Kurultay Toplansın Beyanına rağmen, hukuki süreçler devam ettiği için netlik kazanmadı. Dün Ankara’da MHP’li dört genel başkan adayı kongrenin yapılması planlanan Anadolu Otel’in önüne gittiler. Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ büyük bir kitle ile yerlerini aldığında daha önce beş yüzün üzerinde imza verdiği ifade edilen Genel Kurul Delegelerinin sayısının da dokuz yüzlere ulaştığını açıkladılar. Hukuk süreci Yargıtay aşamasında olduğu için kongrenin aslında yapılmayacağı belliydi. Ancak, Ankara’ya yurdun her yerinden sadece delegeler değil, binlerce partili de gelince, muhaliflerin maksadı hasıl olmuş oldu. Bir genel başkanın kendi tabanından gelen “İstifa” sözleriyle muhatap olması, hem üzücü hem düşündürücü. Neticede Yargıtay ay sonuna kadar karar verecek ve MHP kongresi toplanabildiği takdirde değişim de kendiliğinden gelecek. Şu anki tabloda görünen bu. Olağan üstü kurultaylar siyasi partilerde zaman zaman yapılıyor. İşte en güzel örneği %49.5 oyla ve 317 milletvekiliyle tek başına iktidar olan AK Parti de 22 Mayıs’ta olağan üstü kurultayla yeni genel başkan seçilecek. Siz parti tabanından hiç çatlak ses duydunuz mu? Demek ki bunlar olabiliyor. Eğer parti tabanı olağanüstü kurultayı kabul ediyorsa, genel merkezlerinde bunu evet deyip, kabullenmesinden başka bir seçenek yok. Peki MHP niçin üsteki büyük bir başarısızlığa rağmen olağanüstü kurultayın toplanması adına kendiliğinden kurultayı toplamaz diye, sokaktaki vatandaşta bu sorunun cevabını bekliyor.

 

OYA AYDOĞAN’IN ARDINDAN

Türk sineması bir büyük ve çok özel bir oyuncusunu kaybetti. Filmlerinde adeta bir melek kadın örneği sergileyen hanımefendi kişiliğiyle tanınan ve en son olarak ta bir kanalımızda program yapan Oya Aydoğan bir hafta önce ve patates yerken uğradığı bir talihsizlik sonucunda yaşam mücadelesini kaybetti. Türk sinemasına daha 19 yaşında adımını atan, oynadığı tüm rollerin başarıyla altından kalkan bir hanımefendi sanatçı ne acıdır ki, 59 yaşında dünyadan kopup gitti. İşte bu talihsiz kaza sonucu insanların hayattan ne zaman ve nerede kopacağını kimse kestiremez. Onu ancak Yüce Yaradan bilir. Ömür vadesi doldu mu, Azrail çeşit çeşit bahaneler de bulup, görevini yerine getiriyor. Biz göz önünde bir insan olduğu için tabi ki Oya Aydoğan’ın vefatına üzüldük. Aslında bu dramatik hayattan kopuş hikayesi de insanlara ibretlik bir ders gibidir. Ölümü aklından çıkarma. Hiç ölmeyecekmiş gibi namusunla çalış, yarın ölecekmiş gibi de Allah’a olan kulluk vazifesini yerine getir. Etrafınıza şöyle bir bakın, gözü kararmış kalbi dağlanmış ve paraya tapan nice insan siluetli yaratıklar görürsünüz. Sanki onların ataları Napolyon’muş gibi “Para, para, para, ille de para” derler. Dünyanın bütün servetlerini verseniz de sonunuzun ölüm olduğunu düşüneceksiniz. Bu dünyadaki banka hesapları ahiretteki defterlerinizin günahlarını kapatmaya yetmez. Orada sadece ilahi adalet neticesinde önünüze gelecek günah ve sevap defterleriyle sorguya çekileceksiniz. Kazanla paranız olsa kepçeyle harcasanız ne yazar. Ama yine kazanla paranız olsa helalinden onu da yine kepçeyle dağıtsanız helalinden kim ne diyebilir ki size. Sadece Oya Aydoğan’ın dramatik hayattan kopuşu değil dünyanın çeşitli yerlerinde kim bilir nice dramatik ölümler vardır. Sonunda hepimizin bildiği gibi Hak’tan geldik Hakk’a döneceğiz. Bunun başka yolu yok. Dünyaya yaşayarak kazı çakan da yok. İnsanlığın binlerce yıllık tarihinde gerçek olan tek şey, adem ve Havva’dan meydana geldiğimiz ve aslında dünya üzerinde yaşayan yedi milyon insanın da kardeş olduğu gerçeğinden başka bir şey değildir. Ne yazık ki bugün dünyanın hiç bir yerinde kardeşlik hukukunun işlediğini görmüyoruz. Gördüğümüz tek şey sonunda ilahi adaletin ille de tecelli ettiği ve ölümün ille de insanoğlunu yakaladığıdır.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.