DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘’Peygamberimizin Engellilere davranışını örnek almalıyız’’

‘’Peygamberimizin Engellilere davranışını örnek almalıyız’’

Prof. Dr. Ali Seyyar, “Peygamberimiz ve Engelli Sahabeler” konulu söyleşiyle 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu

Prof. Dr. Ali Seyyar, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Peygamberimiz ve Engelli Sahabeler” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Peygamber efendimizin, engelli sahabelere nasıl davrandığını örneklerle anlatan Prof. Dr. Ali Seyyar, “Peygamberimiz engelli sahabalerin durumunu bir sosyal-pedagog gibi izliyor ve topluma bu konuyla ilgili modellik yapıyordu. Bizim de Peygamberimizin engellilere karşı nasıl davrandığını iyi anlamamız ve onu örnek almamız gerekir” şeklinde konuştu.

KURAN KAMUSAL VE SOSYAL SORUNLARA ÇÖZÜM GETİRMİŞ

Prof. Dr. Ali Seyyar’ın Akçakoca Salonu’nda gerçekleştirdiği söyleşiyi vatandaşlar ilgiyle izledi. Kuran’ı Kerim “Amaya, hastaya, sakatlara engel, zorluk ve güçlük yoktur” dediğine dikkat çeken Prof. Dr. Ali Seyyar, “Kuran-ı Kerim, bununla kamusal sosyal sorunlara çözüm getirmiş oluyor. Allah bazı insanların zayıf olabileceğini ve bu insanların korunması gerektiğinin işaretini vermiştir” dedi.

PEYGAMBERİMİZ ENGELLİ İNSANLARA İŞ İMKÂNI SAĞLARDI

Prof. Dr. Ali Seyyar ilgiyle izlenen söyleşisinde Peygamber efendimizin engelli vatandaşlara iş imkânı sağladığını örneklerle anlattı. Peygamberimizin kendisini toplumdan soyutlamış ve çölde yaşayan Zahir isimli bir sahabeyi topluma kazandırmak için ticari ortaklık teklif ettiğini anlatan Prof. Dr. Seyyar, bu konuyla ilgili; “Peygamberimiz bu kişinin topluma kazandırılmasında bir teklif sunuyor. Belli bir aşamadan sonra sahabe sosyal yönden topluma entegre oluyor. Ancak kimse onun sattıklarını almaya yanaşmıyor. Peygamberimiz pazarda kimsenin yüz vermediği bu engelli sahabeye giderek dokunuyor. Bir engelliyle konuşmaktan bile kaçınanlar peygamberin ona dokunmasından çok etkileniyor. Peygamber aynı zamanda sosyal bir devrimcidir. İnsana değer verir. Peygamberimiz bu sahabenin kendisinin kölesi olduğunu ve kimin satın almak istediğini sorar. O dönemde kölenin güçlü ve kuvvetli olması gerekir. Bu da o dönem için sosyal bir devrimdir. ‘o beş para bile etmez” sözünü duyduğunda ise “Ey millet siz benim arkadaşım hakkında nasıl böyle konuşursunuz. Allah ve resul katında onun değerinin pahası biçilemez” diyor” kısasını anlattı.Prof. Dr. Ali Seyyar, söyleşinin ardından İlim Yayma Cemiyetinin standında okurları için kitaplarını imzaladı.

IMG_9111 IMG_9112

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.