DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TAVUK ve KARTAL

16.05.2016
1.798
A+
A-

17 Mayıs 2016 / Salı

Hayatın İçinden – Nagihan ÖZDİL

TAVUK ve KARTAL

Bir zamanlar, büyük bir dağda kartallar yuva yaparlarmış. Bir kartal da 4 tane yumurtası ile bu dağda yaşıyormuş. Bir gün bir deprem olmuş. Ve yumurtalardan bir tanesi dağdan yuvarlana yuvarlana vadide yer alan bir çiftliğe düşmüş. Bu çiftlik tavuk çiftliğiymiş.

Çiftlikteki tavuklar, bu değişik ve normalden büyük yumurtayı sahiplenmeye karar vermişler. Yaşlı bir tavuk bu yumurtayı ve içinden çıkacak yavruyu koruması altına almış.

Bir gün, küçük kartal doğmuş. Çevresinde hep tavuklar varmış ve kendini de bir tavuk zannetmiş. Bütün tavuklarda ona bir tavuk gibi davranmışlar.

İçinden bazen “BEN KİMİM?” sorusu geçiyormuş. Ama o bir tavukmuş. Bunu böyle bilmeliymiş. Çünkü ona söylenen hep buymuş.

Bir gün çiftlikte oynarken, yukarı baktığında bir grup kartalın özgürce uçtuklarını görmüş. “Aman Allahım, ne kadar güzel uçuyorlar. Bende onlar gibi uçmayı çok isterdim” demiş.

Tavuklar bu düşünceye hep birlikte gülmüşler. “Sen bir tavuksun ve tavuklar uçamazlar.” demişler.

Küçük kartal artık daha sık gökyüzüne bakıyor ve uçan kartallar gibi uçmak, özgür olmak istiyormuş. Ne zaman bu düşüncesinden arkadaşlarına, ailesine bahsetse, hep şu cevabı alıyormuş. “Sen bir tavuksun. Bırak bu hayalleri.”

Zamanla küçük kartal da bu düşünceyi kabul etmiş. Hayal kurmaktan vazgeçmiş ve hayatını bir tavuk olarak yaşamaya karar vermiş. Ve hayatının sonu geldiğinde de bir tavuk olarak ölmüş.

Her birimiz amaçlarımızın ve hayallerimizin belirlediği hedeflere ulaşmamızı sağlayacak yeteneklerle doğarız. Her birimizde asıl eksik olan zaten sahip olduğumuz yeteneği kullanmamızı sağlayacak eğitim, öğrenim, bilgi ve inançtır.

  • Hayatınızın kontrolü kimde?
  • Hayatınızdaki tüm kararları kim alıyor?
  • Hayatınızın kontrolünün daha fazla sizde olması ve daha mutlu olmak için neler yapmanız gerekir?
  • Daha fazla zamana mı ihtiyacınız var?
  • Daha fazla paraya mı?
  • Ya da daha fazla çok farklı bir şeye mi?

Olumlu bir fark yaratmak istiyorsanız önce kendi hayatınızın sorumluluğunu alarak işe başlayın.

Kendinizi ne kadar yetersiz hissettiğiniz ya da yolunuzda kaç tane engelin bulunduğu önemli değildir.

Unutmayın ki engelleriniz ve bahaneleriniz ne kadar geçerli olursa olsunlar, Sizi asla ŞAMPİYON yapmazlar!!!!

Ancak ve ancak bu bahaneleri tersine çevirip harekete geçirici bir güç haline getirirseniz ŞAMPİYON olabilirsiniz.

Bahanelerinizin hayatınızı yönlendirmesine izin vermeyin…

“Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun,

Niye bugünden başlamıyorsun?” (EPIKTETOS)

Sevgiyle Kalın…

Nagihan ÖZDİL

nagihanozdil@hotmail.com

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
9 Mart 2020
19 Kasım 2018
24 Haziran 2019
17 Aralık 2018
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.