DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ellibeş, “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun”

Ellibeş, “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun”

 Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 1 Temmuz 1926`da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye`nin kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etti dedi.

 “Denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız”

 Belediye Başkanı Ellibeş, “Bu kanunla birlikte hızla gelişmeye başlayan uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün, güçlenen altyapısıyla, modern tersaneleriyle, büyüyen deniz ticaret filosuyla, ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır.

Köklü bir geleneği olan denizciliğimizin daha da gelişmesi için, denizlerimizden sağlanan imkânların artırılması, kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve en etkin şekilde kullanılması Ülkemizin öncelikleri arasındadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunu şüphesiz denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız, diyerek her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da bize yol gösteren Ulu Önder Atatürk’ün direktifleri ile Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89.yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

 

baskanlçk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.