DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ORLANDO SALDIRISI VE ABD SEÇİMLERİ

13.06.2016
1.352
A+
A-

Dünya da hiçbir inancın kabul etmeyeceği alçakla bir saldırıyı niçin Müslüman kimlikli bir cani gerçekleştirdi, anlamak mümkün değil. Hoşgörünün en yüksek olduğu İslam dinini küçük düşürmeye çalışanında Müslüman olduğunu söylemek akıl ve mantıki değil. Orlando da katliam sonrasında İslam’a karşı ağır sözleriyle inanç sahibi herkesin nefretini kazanan Turmp hiç boş durmadı. Hemen Müslümanlara saldırmaya başladı. Bunları ABD sınırlarından atalım dedi. Amacı İslam karşıtı söylemlerle kendine bir taban oluşturmak, Hıristiyan seçmenleri etkilemek.. Yapılan anketlerde Hillary Clinton’un Donald Trupm tan birkaç puan önde olduğu görülüyor. Acaba birileri bunu siyasi yönden bir avantaj sağlamak için kurgulamış olabilir mi diye düşünülüyor. Burası dünya olmaz olmaz demeyin. ABD seçimleri hiç şüphesiz ki dünyanın en önemli başkanlık seçimi. Birçok güç kendi desteklediği adayları desteklemek için birilerini maşa olarak kullanıp, çirkin tezgâhlarda kurabilir. Neticede dün bu konuyu sadece ben değil birçok insan aynı şekilde düşünüyorsa dediğimiz gibi olmaz olmaz demeyin. O halde İslam ülkeleri ve o ülkelerde ki sözüne güvenilen, itimat edilen, din âlimleri ortak bir açıklama yaparak bunun İslam düşmanı güçler tarafından bir oyun olduğunu bir insanın nüfus kâğıdında İslam yazmakla onunda Müslüman olamayacağını veya olmadığını tüm dünyaya anlatması gerekir.

İSLAMDA CİHAT NASIL OLUR

İslam’da cihat Allah için yapılır. Yüce yaradan hiçbir kitapta masum insanları öldürün, diye bir emir göndermemiştir. Cihat İslam’a karşı fiziksel bir saldırı olduğunda Müslümanlar tarafından Allah için yapılır. Peygamberimiz döneminde hiçbir cihat Müslümanlar tarafından haksız yere başlatılmamıştır ve olmamıştır. Bilakis müşrikler dinimize ve ona inanan Müslümanlara saldırmışlar karşılığında da Müslümanlar cihat yapmak durumunda kalmıştır. Dolayısıyla bir yerde bomba patlatmak, katliam yapmak ne Müslümanlıkla nede İslam la bağdaşır. Biliyoruz ki adına sözde İslam ve Müslüman denen bu örgütler emperyalist güçlerin kurgusundan ve Müslümanlar üzerindeki adice oyunundan başka bir şey değildir.

EKRANLARDA AĞIR HAKARET

TRT bir okuldur. Bugün çeşitli kanallarda boy gösteren birçok insan o dönemin TRT terbiyesiyle yetişmişlerdir ve TRT devletimize ait bir kurumdur. Orada hangi yayın türü olursa olsun daha seviyeli ve daha itinalı olmalıdır. Söylenen söyler çok çabuk göze batar ve dolayısıyla daha farklı ve büyük tepkilere neden olur. Kendini iyi yetişmiş ve eğitilmiş biri olarak gören bir zatın ekranlarda insanların gözünün içine baka baka ‘Hayvanlar namaz kılmaz, namaz kılmayanlarda hayvandır’ sözleri her şeyden önde yüce dinimize karşı yapılmış en büyük haksızlıktır. Namaz İslamın beş farzından biri olmakla beraber Allah ile kul arasında çok önemli bir manevi bağ olmasına rağmen, isteyen kılar, isteyen kılmaz. Bu gün camilerimiz tek tek dolaşıp cemaatlerin sayısına baktığımızda sokaktaki insanlar mı çok yoksa camideki insanlar mı çok bir mukayese yaptığımızda namaz kılmayanları ağır bir şekilde itham etmek nasıl yakışıksız ve akıl almaz bir söylemdir. Bugün herkes oruç mu tutuyor. Kimi mazereti nedeniyle tutmaz, kimi de tutmak istemediği için tutmaz, sana ne, kime ne, Dolayısıyla topluma örnek olması gereken kişiler ağızlarından çıkan sözlere çok ama çok dikkat edecekler.

 

RAMAZAN VE ORUÇ

İmam Bakır (a.s): “Her şeyin bir baharı vardır, Kur’an’ın baharı da Ramazan ayıdır.”

İmam Ali (a.s): “Ramazan Allah’ın ayı, Şaban Resulullah’ın ayı, Recep benim ayımdır.”

Resulullah (s.a.a): “İnsan, ramazan ayının faziletini bilseydi, yılın hepsinin ramazan   olmasını isterdi.”

İmam Sadık (a.s): “En iyi (faziletli) cihad sıcak havada oruç tutmaktır.”

Resulullah (s.a.a ): “Gökyüzünün kapıları Ramazan ayının ilk gecesi açılır ve son gününün gecesine kadar kapanmaz.”

İmam Sadık (a.s): “Kim ramazan ayında (Allah’ın kitabından) Kur’an’dan bir ayet okursa, diğer aylarda Kur’an hatmeden kimse gibidir.”

 

 

Resulullah (s.a.a): “Cennet, her yıl ramazan ayının gelişiyle süslenip ziynetlenir.“

İmam Sadık (a.s): “İnsanın başına bir bela (musibet ) geldiği zaman oruç tutsun.”

İmam Zeynelabidin (a.s): “Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay  seninle fazilette yarışamaz.”

Resulullah (s.a.a): “Cennet dört kişinin özlemini çeker, ….biri de ramazan ayında oruç tutandır.”

Resulullah (s.a.a): “Ramazan ayı bütün ayların, Kadir gecesi ise bütün gecelerin efendisidir.”

Resulullah (s.a.a): “Kim Ramazan ayını oruçlu geçirir ve haramlardan ve iftiradan sakınırsa, Allah ondan razı olur ve cenneti ona farz kılar.”

Hz. Peygamber efendimiz (s.a.a) bir hutbesinde şöyle buyurmuştur: “Her kim ramazan ayını susarak oruç tutar da, kulağını, gözünü, dilini, şehvetini ve vücudunun organlarını yalandan, haramdan ve gıybetten Allah’ın rızası için korursa, yüce Allah onu kendine yakın kılar, öyle ki o adam Hz İbrahim Halilullah’a (onun makamına) erişir ve onunla birlikte olur.”

İmam Bakır (a.s): “Ramazan ayının diğer aylara üstünlüğü Resulullah’ın diğer peygamberlere üstünlüğü gibidir.”

Resulullah (s.a.a): “Ramazan ayı öyle bir aydır ki, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmadır.“

İmam Ali (a.s): “Oruç, kul ile Yaradanı arasında bir ibadettir, Allah’tan başka kimse onu bilemez.”

Resulullah (s.a.a): “Her şeyin bir kapısı vardır, ibadetin kapısı da Oruçtur.”

Resulullah ( s.a.a.): “Oruç sabrın yarısıdır.”

Resulullah (s.a.a) (Sahabeden  birine hitaben): “Oruç tut; çünkü oruç gibi bir ibadet yoktur (onun yerini tutacak bir şey yoktur).”

Resulullah (s.a.a): “Allah-u Teala buyuruyor: “İnsanoğlunun oruç hariç bütün iyi amelleri kendisi içindir; ama oruç benim içindir ve ben mükafatını vereceğim.”

İmam Ali (a.s): “İslam beş temel üzerine kurulmuştur; namaz, zekat, hacc, oruç, velayet.”

Resulullah (s.a.a): “Oruç, cehennem ateşinden koruyan bir siperdir (kalkandır).”

Resulullah (s.a.a): “Üç amel Allah’ın rahmetindendir: Gece namazı kılmak, mu’min kardeşin halini sormak ve oruç tutmak.”

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.