DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Osman Ay’dan Muhammed Ali’ye 10 Kur’an-ı Kerim Hatmi

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybederek sevenlerini derin yasa boğan Şampiyon boksör, altın eldiven Muhammed Ali, için ilçemizden de dualar ve Kur’an-ı Kerim hatmi ruhuna gönderildi. Ay-Pa Market Sahibi Osman Ay, yaptığı açıklamada bu güzel insan için 10 Kur’an-ı Kerim hatmettiğini ve ruhuna gönderdiğini ifade etti.

Everlast’ı bir marka olarak biliyorsak bu Muhammad Ali Clay sayesindedir emin olun kardeşlerim

Ay-Pa Market Sahibi Osman Ay, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Şampiyondan çok daha fazlası Muhammed Ali ben de böylesine güzel bir insan için okumuş olduğum 10 Kur’an-ı Kerim hatmimi hediye ediyorum. Markette çalışırken bir dergide bir haber okumuştum. Muhammed Ali’nin her yumruğu 500 kilo çekiyor. Bir de kocaman fotoğraf süslemişti dergideki haberi ama kafam almıyordu bu siklet hesabını. Tamam ağır siklet şampiyonuydu ama 500’er kilodan iki yumruk toplamda bir ton sadece yumruklarıydı. Geri kalanları da toplasak bir dev adam olması gerekiyordu, bizim şampiyonun. Everlast’ı bir marka olarak biliyorsak bu Muhammad Ali Clay sayesindedir emin olun kardeşlerim. 1960 yılında, sadece 18 yaşındayken Roma Olimpiyatlarında altın madalya almıştı Ali. Bundan iki gün sonra yemek için girdiği lokantada zencilere yemek verilmediğini öğrenmiş ve aldığı madalyayı Ohio nehrine atmıştı. Bir sivil itaatsizdi merhum şampiyon. Wietnam savaşına katılmayı reddettiği için yıllarca boykot uygulandı. Horlandı, aç bırakıldı. Şöhretini başka şeylere değil, inancının yeryüzüne olumlu etkisine araç olarak kullandı. Ömrünün büyük kısmında çok ağır bir hastalıkla mücadele etti, evinden bile zor çıkıyorken 11 Eylül saldırısı gerçekleşince duramadı. Başında itfaiye şapkası ile enkaz yerine giderek mağdurlara destek oldu. Terörü lanetledi. Enkaz başında şunları söyledi: ‘Beni asıl inciten, İslam ve Müslüman adının bulaştırılması ve sorun çıkarılıp nefret ve şiddete yol açılması. İslam, katil dini değildir. İslam, barış demektir. Evde öylece oturup insanların sorununun kaynağı olarak Müslümanları yaftalamalarına seyirci kalamazdım. Dünyanın pek çok yerinde bir sporcudan çok daha fazla anlam ifade ediyordu Muhammed Ali. Ben de böylesine güzel bir insan için okumuş olduğum 10 Kur’an-ı Kerim hatmimi efsanevi Şampiyon Muhammed Ali’ye hediye ediyorum. Yüce Rabbim şimdiden izzeti dergahında kabul buyursun. Mekanın cennet olsun.”

 

13410917_622313107926052_755317687_o

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.