DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sahurda mutlaka zengin bir kahvaltı hazırlayın

Sahurda mutlaka zengin bir kahvaltı hazırlayın

Gölcük Aile Konak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra İşeri Sevim Ramazan ayında beslenmelere dikkat çekmek amaçlı altın değerinde bilgiler verdi.

Sevim “ İnsanların beslenme alışkanlıkları ve tercih ettiği besinler dönemsel olarak değişebilir. Ramazan ayı da bu dönemlerden biri. Ramazan ayında oruç tutmak ruhsal ve bedensel bir arınmadır. Bu arınmanın bedenimiz açısından sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak içinse her zaman olduğu gibi yeterli ve dengeli beslenmeliyiz.

2 ANA VE 1-2 ARA ÖĞÜN İLE BESLENMEYE ÇALIŞIN

Ramazan ayı dolayısıyla azalan öğün sayısını mümkün oldukça bir kaç öğüne yayacak şekilde beslenmeye özen göstermeliyiz. Öğünlerimizi sahur, iftar, iftardan sonra 1veya 2 ara öğün olacak şekilde düzenlemeliyiz. Gün içerisinde ihtiyaç duyulan enerji yeterli ve dengeli bir şekilde öğünlere dağıldığında kilo almanın önüne geçmiş oluruz ve hatta kilo vermemiz mümkün. Ve en altın bilgi olarak sahurda mutlaka zengin bir kahvaltı yapın” dedi.

diyetisyen kübra işeri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.