DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ATIK YAĞ TOPLAMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

ATIK YAĞ TOPLAMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Gölcük Belediyesi İlçe genelinde Atık Yağ Toplama işlemini, mahalle sakinlerinin, esnafların ve kurum ve kuruluşların desteği ve duyarlılığı sayesinde düzenli bir şekilde sürdürüyor.

Vatandaşlar ve Esnaflar Atık Yağ toplama işlemine duyarlı

Çevreye verdiği zararın farkında bile olmadan lavabolara dökülen kızartmalık atık yağların su giderlerini zaman içerisinde tıkayarak kanalizasyon sistemlerine zarar vermesi, kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesini gerektirdiği için de ekonomimizi olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir.

Atık yağlar canlı yaşamını olumsuz yönde etkiliyor

Aynı zamanda yoğunluğu suya göre daha hafif olan yağın su ile buluşması yani kanalizasyonlara dökülmesi durumunda, suyun yüzeyini kaplayan yağın havadan suya oksijen akışını engellemesi ile birlikte su altındaki canlı yaşamı olumsuz yönde etkileniyor.

1 litre kızartmalık atık yağ, 1 milyon litre suyu içilemez hale getiriyor

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve Çevre Mühendisi Serkan Aksöz “ Gölcük Belediyesi olarak Atık Yağ toplama işleminin İlçe genelinde devam ettiğini ve Atık Yağ konusundaki çalışmaların vatandaşlardan, okullardan, esnaflardan, kurum ve kuruluşlardan destek gördüğünü belirtti. Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 lt kızartmalık atık yağın, 1 milyon litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getiriyor. Atık Yağların birçok kez kızartma işlemine tabi tutulması insan sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Bu nedenle kızartma işlemi için kullandığımız yağları en fazla 2.kez tekrar kullanmak, sağlığımızı koruyabilmemiz açısından çok daha önemlidir. Vatandaşlar oluşan Atık Yağları pet şişelerde biriktirip, bağlı oldukları Muhtarlıklardaki Atık Yağ Toplama Bidonlarına bırakabilirler” dedi.

20150708_142542 jpegBAMW42L5 20150708_142536

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.