DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bizi Suriye, Mısır ve Irak gibi yapmak istediler’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bizi Suriye, Mısır ve Irak gibi yapmak istediler’’

Başkan Karaosmanoğlu, ülkemizde ve kentimizde süren “Demokrasi Nöbeti”nin 10’ncu gününde Kandıra ilçesinde vatandaşlara seslendi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ülkemizde ve kentimizde süren Demokrasi Nöbeti’nin 10’ncu gününde Kandıra ilçesinde vatandaşlara seslendi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, kamu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar  ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu Demokrasi Nöbeti’nde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Son on günü çok farklı geçirdik. Hepimizin yaşadıkları karşısında çok üzüldüğü sıkıntılı bir zaman dilimi yaşadık. Türkiye gelişiyor ve kalkınıyordu. Türkiye mazlumların sesi ve umudu olmuştu. İşte bize bu nedenle dur demek istediler. Düşündüler, Türkiye’yi neresi gibi yapalım dediler. Karar vererek Mısır, Suriye ve Irak gibi olsun dediler” ifadelerini kullandı.

“YEREL HİZMETLERİMİZ ASLA AKSAMAYACAK”

Vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması için yoğun biçimde çalıştıklarını da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kalkınmak isteyen ama hareket edemeyen ülkeler ve toplumlar ülkemize gıpta ile bakarken bizleri örnek alıyorlardı. ‘Biz de Türkiye gibi olabilir miyiz?’ diyorlardı. Kendilerinden başka hiç kimseyi düşünmeyen milletler bu durumu tehlikeli gördüler. İçimizdeki hainler, dış dünyadaki düşmanlarımıza kendi beyinlerini sattılar. Halkımız geleceğe umutlu bakıyorlardı. Bundan sonra umutla bakacağız. Yerel hizmetlerimizde asla akmasa olmayacak. Ülke yatırımlarımız büyüyerek artacak” dedi.

“LİDER OLMA YOLUNDAKİ TÜRKİYE’Yİ TEHDİT GÖRDÜLER”

Türkiye’nin mazlumların sesi ve umudu olduğunu, işte bize bu nedenle dur demek istediklerini de vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak gibi olmasını isteyenlere karşı milletimiz ve vatan evladı emniyet güçlerimizin ferasetli duruşuyla buna dur denildi. Kardeşlerim, zulüm yaşayan ülkelere bakınız. Büyük bir oranda Müslüman coğrafyasında yaşanmaktadır. Geri bırakılan, soyulan, kanı emilen ve geri bırakılan hep Müslüman ülkelerdi. İşte lider olma yolunda yürüyen ve örnek olacak Türkiye’yi kendilerine büyük tehdit gördüler” diye konuştu.

“TÜRKİYE STRATEJİK BİR BÖLGEDEDİR”

Sanayicimizin ve iş dünyamızın dünyaya açıldığı bir dönemde, Türkiye’nin birçok enerji kaynaklarının geçiş noktasında olduğunun da altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyük projelerle bölgesinde güçlenen bir Türkiye oluştu. Demokrasisi ile birlikte her geçen kendi ayakları üzerine duran ve yerli savunma sanayisinden kendi teknolojine kadar üretim sağlayan Türkiye, içerideki hainleri ve dışardaki kıskanç ülkeleri rahatsız etti. Ancak bu darbe girişiminden güçlenerek çıkan bir Türkiye olacak. Bunu da milletimizle sağlayacağız” açıklamasını yaptı.

“DEVLETİN VARLIK SEBEBİ İNSANI MUTLU ETMEKTİR”

Bizim medeniyetimizde insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının hakim olduğunu da sözlerini ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Devletin varlık sebebi insanı mutlu etmektir. Bu sıkıntıları planlayan ve destekleyenleri hepimiz gördük. Türkiye’de sandık ve demokrasi var. Bunları korumak bizlerin en büyük görevidir. Zaten milletimiz bunu çok güzel gösterdi. Milletin iradesini tanımamak asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) insanlarımıza ve ülkesine hainlik etmiştir. Bunun hesabını muhakkak vereceklerdir. Bakınız onların planları vardı ama Rabbimin de bir planı vardı” dedi.

“ÜLKEMİZ İNSANINI KENDİLERİNE KÖLE YAPACAKLARDI”

Topların ve mermilerin önünde bu milletin durduğunu da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Milletimiz, namusunu korumuştur. Net bir şey ifade etmek istiyorum. Eğer 15 Temmuz darbe girişimini tam manasıyla yapabilmiş olsalardı, ülkemiz insanını kendilerine köle yapacaklardı. Sinsi bir yapı olan FETÖ’nün mensupları, bu halkın iradesini yansıtan meclisi bombaladılar. Halka kurşun sıktılar, tankları milletin üstüne sürdüler. Son olarak da şunu söylemek istiyorum. Halkımızın kendisi güzeldir ve gerçeklerle yaşananları ilk andan itibaren görmüştür” diyerek sözleri tamamladı.

ZIYA7536 ZIYA7540 ZIYA7559 ZIYA7529

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.