DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK YAKIŞANI YAPAR

GÖLCÜK YAKIŞANI YAPAR
19.07.2016
1.836
A+
A-

Donanma ve Halk birlikte yaşamaktan mutlu

Gölcük’te Donanma Kenti olduğumuz herkes tarafından bilinen bir gerçektir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görüldü ki başta Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele başta olmak üzere tüm komutanlarımız görevlerinin başındalar. Dünyanın yenilmez armadası Donanma görev başında, Gölcük’te 100 yıla yakın bir süredir Donanma ile Halk iç içe yaşamaktan mutlu. Dünya durdukça da aile yapımız, aile bağlarımız kuvvetlenerek devam edecek ve Gölcük halkı Donanması ile Donanma’da Gölcük halkıyla gurur duymaya devam edecektir.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerler tarafından ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik darbe girişimi halkın ve güvenlik güçlerinin kahramanca kendilerini siper etmeleri sebebiyle adeta püskürtüldü. Darbe girişiminin hala yankıları sürerken, ilçemizde bulunan Gölcük Donanma Komutanlığı’nda operasyonlar sürüyor. Emniyetten, Yargıya, Kurumlardan, Diyanet’e kadar operasyonlar gerçekleştiriliyor.

GÖLCÜK KAYMAKAMI YAZICI SİYASİ PARTİ BAŞKANLARIYLA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı başkanlığında bir araya gelen, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır ve SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, birlik ve beraberlik fotoğrafı vererek, vatandaşları Demokrasi Nöbetini tutmaya devam etmeleri çağrısında bulundular

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTMAYA DEVAM

Geçtiğimiz Cuma akşamı, bir grup üniformalı asker tarafından gerçekleştirilen, ancak Türk halkının direnişiyle püskürtülen darbenin ardından, ülke genelinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Meydanlara çıkın, sokakları boş bırakmayın” çağrısına uyan ve Cuma akşamından bu yana devam eden “Milli İradeye ve Demokrasiye sahip çıkın” mitingleri ile Türk Halkı ve Gölcük, darbecilere karşı tek yumruk oldu. Dün Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı başkanlığında bir araya gelen, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır ve SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, birlik ve beraberlik fotoğrafı vererek, vatandaşları Demokrasi Nöbetini tutmaya devam etmeleri çağrısında bulundular. Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen birlik ve beraberlik toplantısında, Belediye Başkanı ve İlçe Başkanları adına konuşan Kaymakam Yazıcı, özetle şunları söyledi:

CUMA AKŞAMI GERÇEKLEŞEN DARBE GİRİŞİMİNDE, MAALESEF 210’A YAKIN DEMOKRASİ ŞEHİDİMİZ VAR

“Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içine çöreklenmiş, paralel yapıya mensup bir grup asker tarafından ülkemize, devletimize, ülkemizin cumhurbaşkanına, TBMM ve ülkemizin hassas kurumlarına yönelik, hain, alçakça ve şerefsizce yapılan bu darbe girişimi, Allah çok şükür ki fazla zayiat verilmeden, askerimizin, polisimizin ve Türk halkının cesaretli ve engin ferasetiyle, dik duruşuyla, bertaraf edilmiştir. Cuma akşamı gerçekleşen darbe girişiminde, maalesef 210’a yakın demokrasi şehidimiz var. Bu darbe girişimi, milletimize ve Milli İradeye karşı yapılmış bir kalkışma hareketidir.Millet devletiyle bir bütün olarak, sokaklara dökülmüş ve o akşamdan bugüne kadar Milli İradeye ve Demokrasiye sahip çıkarak, demokrasinin nöbetçisiyiz nidalarıyla meydanları beklemişlerdir. Tabi hain ve alçak darbe girişimi püskürtülürken maalesef 208 şehidimiz olmuştur.

ÖYLE 3-5 ÇAPULCUYA VERECEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOK OLAMAZDA

“Aziz Ecdadımız 1071 yılından bu yana bu vatanı korumak ve elinde tutmak, düşmanlarına karşı korumak adına binlerce şehit verdi ve vermeye de devam edecek. Bu vatanın her karış toprağı şehit kanları ile sulanmıştır. Öyle 3-5 çapulcuya verecek bir karış toprağımız yok olamazda. Ama geçmişte olduğu gibi günümüzde de şehitler vermeye devam ediyoruz. Peygamberlikten sonra en yüce makam olan Şehitlik Mertebesi bizim en kutsalımızdır. Ben hem geçmişte, hem de darbe girişimi sırasında, şehit olan aziz vatandaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün bu yaşananların son olmasını ve bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum istiyorum. Bu arada, vatanına, milletine, bayrağına, demokrasiye ve Milli İradeye sahip çıkan Gölcük bu konuda son derece büyük bir hassasiyet göstermiştir. Biliyorsunuz bu darbe girişiminde, 1926 yılından bu yana ilçemizde kurulu bulunan ve şanla şerefle denizden gelecek tehlikelere karşı en büyük güvencemiz olan Donanmamız büyük bir yara almıştır. Donanma Komutanlığımız bizim gözbebeğimizdir. Allaha çok şükür Donanmamız her şeye rağmen dimdik ayaktadır ve görevini başarıyla ifa etmeye devam etmektedir. Bizde gerek belediye başkanımız, gerekse değerli siyasi partilerimizin ilçe başkanları ile alanlardayız ve el ele kol kola demokrasi nöbeti tutuyoruz ve tutmaya da devam edeceğiz. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın.”

DONANMA’DA ARAMA YAPILDI

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda darbe girişiminin ardından soruşturmalarını sürdüren Savcılar polis eşliğinde operasyon gerçekleştirdi. Donanma’daki arama yapıldığı öğrenilirken aramada Flash bellek, DVD’ler ve Notebook’lara el konularak İzmit Siber Suçlar Şubesi’ne incelenmek üzere gönderildi.

SÜRAT KARGO GÖLCÜK ŞUBESİ KAPATILDI
Daha önce FETÖ Örgütüne finans sağladığı iddiasıyla kayyum atanan Kaynak Holding kuruluşu olan Sürat Kargo Gölcük Şubesi, dün ruhsatı olmadığı gerekçesi ile belediye zabıta ekiplerince kapatıldı.

ANITPARK’TA DEMOKRASİ NÖBETİ’NE AK PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ MEHMET AKİF YILMAZ’DA KATILDI

İlçemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve 4 gündür Anıtpark’ta devam eden Demokrasi Nöbeti dün akşamda devam etti. Demokrasi nöbetine AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Siyasi Parti başkanları ve temsilcileri, STK başkanları ve temsilcileri, çok sayıda vatandaşlar katıldı. Halkın iradesine tam olarak destek çıkan vatandaşlar Anıtpark’ta olası bir darbe girişimine karşı teyakkuz halinde bulunuyorlar. Vatandaşlar TSK’nın içindeki bir grup çetelerin kendilerindeki asker sevgisini asla bitirmeyeceğini söylerken, ‘Polisimizde askerimizde bizim en değerlilerimiz. Allah güvenlik güçlerimize ve askerlerimize zeval vermesin. Bu halk vatanı için canını hiç düşünmeden verir. Bizim bir tek vatanımız var” diyerek tepkilerini gösterdiler.

3 VALİ YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Darbe girişimi sonrasında İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı görevden uzaklaştırma operasyonunda mülki idare amirleri, emniyet mensupları ve rütbeli jandarmalardan oluşan 8 bin 777 kişi dün görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında 1’i il valisi, 29’u merkez valisi olmak üzere 30 vali, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, 1 genel müdür yardımcısı, 2 daire başkanı, 3 şube müdürü, 2 hukuk işleri müdürü, 92 vali yardımcısı, 47 kaymakam ve 1 kaymakam adayı olmak üzere 246 mülki idare amiri bulunuyordu. Görevden uzaklaştırılanlar arasında Ankara, İstanbul ve İzmir’de görev yapan vali yardımcılarının yanı sıra Kocaeli’ndeki Vali Yardımcıları da yer aldı. Kentimizde görevli üç vali yardımcısı görevden uzaklaştırıldı. Görevden alınan vali yardımcıları Adnan Çimen, Ali Yener ve Abdulkadir Güven oldu.

MİLLİ EĞİTİM’DEN 15 BİN KAMU PERSONELİ AÇIĞA ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bilindiği üzere, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ-PDY terör örgütü bağlantılı cuntacı bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine ve kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişine yönelik bir darbe teşebbüsünde bulunmuş, bu teşebbüs devletimizin ve milletimizin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edilmiştir. Bu olay da göstermiştir ki, mezkûr terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir şekilde mücadele edilmeli ve bu örgütün bütün faaliyet alanları ortadan kaldırılmalıdır. Bu kapsamda, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yapıya ait tüm özel eğitim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ örgütüyle irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca Bakanlığımızın bu yöndeki çalışmaları devam etmekte olup, kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir” denildi.

13754639_1800377523540845_4604060134517696658_n içe IMG_2862 IMG_7215 IMG_9698 1.sayfa 1.sayfa 1.sayfaya 13715965_1800377663540831_7998291847405387274_n 13718629_1800377340207530_7797468126274631155_n 13731595_1800377480207516_2377558248246088572_n

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.