DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK’E BÜYÜK ZARAR VERİLDİ

26.07.2016
1.752
A+
A-

Biz vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü üzerine kumpas kuranlara karşı mücadele verirken, Türk Milleti hainlere gerekli dersi verirken bakın Gölcük’te nelerle uğraşıyoruz. Herkes çok iyi biliyor ki o hain kalkışmanın içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri yoktur, olmadığı için de başarılı olamamışlardır. Günlerdir bu millet meydanlarda Demokrasi nöbeti tutarak tüm dünyaya gerektiği her an nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olacağını gösteriyor. Polis ve Asker’i karşı karşıya getirmek isteyenler yine Polis ve Asker’in sayesinde hain emellerine ulaşamadılar. Biz Gölcük’te ilçemizin birlik ve düzen içerisinde bu zor günleri atlatması için büyük çaba gösterirken çıkan haberler, söylentiler sosyal medya’da yazılıp çizilenler Gölcük’e büyük zarar veriyor. Her toplum da haddini aşanlar olabilir, söyledikleri sözlere hakim olamayanlar yaptıkları işlere saygısı olmayanlar bir sürü maddeler halinde bunları devam ettirebiliriz.

Önce ki gün Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odasında bir toplantı yapıldı. Askeri personel ve ailelerine mal vermedikleri iddia edilen esnaflar seslerini yükseltti, suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmediler. Tabi ki bunu ileri adımlarla devam ettirmelerini de kamuoyu bekliyor, öyle ya bunlar madem yalan haber tekzip ettireceksiniz. Hukuk yoluyla gerekeni yapacaksınız. Aksi takdirde Kamuoyunda kafa karışıklıkları devam eder, biz binlerce Gölcük esnafının içerisinden Donanmaya karşı olumsuz tavırlar sergileyecek esnaf olmadığını düşünüyoruz. Böyle olması gerektiği için düşünüyoruz, onlarda zaten ne dediler “ Bunlar birer iftira” dediler. O halde sözlerinin arkasında duracaklarına inandığımız bahsi geçen arkadaşlar Kamuoyunun derin bir nefes alması için de gerekeni yapmak zorundalar. Bakın Gölcük’te ticari hayat istenildiği düzeyde gitmiyor. Berber dahil bu işten memnun değil, Ekrem Bücür “ Asker müşterilerim gelmiyor” diye yakınıyor. Elektrik İşleriyle ticaret ile uğraşan Adnan Anaç söylentilerden oldukça rahatsız, işlerin önemli ölçüde düştüğünü söylüyor. Gördüğünüz gibi bütün bunlar ilçemize çok büyük zarar vermiş durumda. Biz bunları hiçbir zaman ve hiçbir şekilde hak etmiyoruz ama maalesef istemediğimiz ve arzu etmediğimiz bu olaylar ama öyle ama böyle cereyan etmiş durumda.

Yıllardır birlikte yaşadığımız iç içe olduğumuz et ve tırnak gibi olduğumuz Donanmamızın değerli mensuplarının böylesine olaylarla üzülmesi bizleri de son derece rahatsız etmiştir. Halbuki bugün Donanmaya yüksek moral verme günüdür Çünkü bu memleketin yenilmez armadası olan şanlı şerefli Türk Donanmasının çok değerli ve asil mensupları bunu hak ediyor. O kahramanlar hainlere karşı dimdik duran ve onlara fırsat vermeyen büyük kahramanlardır. Bizlerde Gölcüklüler olarak onların en büyük destekçisiyiz. Değerli ve can dostlarımın moralinin bozulması bizim de moralimizi bozar, onların sevinci bizim de sevincimizdir. Buradan ortaya çıkan tablo birlikte yaşayan büyük bir aile tablosudur. Öyle olduğumuz için birlikte ağlayıp birlikte gülen ve memleketin değerlerine saygılı Ne mutlu Türk’üm diyenlerdeniz. Sonuçta Gölcük köyleriyle birlikte nüfusu 200 bine dayanan çok büyük bir kenttir. Şöyle baktığımızda 81 vilayetin birçok ilinin nüfusundan da fazla olduğumuz büyük bir gerçektir. Her yerde haddini aşanlar olabilir, cahillik yapanlar olabilir lakin yaşadığımız süreç bütün bunları reddeder biçimdedir, büyüklerimiz her zaman söylerler “ Evlat, eline, diline ve beline hakim olacaksın” aksi takdirde yaşanan olumsuzluklar sadece muhataplarını değil hepimizi üzen ve ilçemizi sıkıntıya sokacak niteliklere giden bir sonuç yaratır ki bunları hiç birimiz istemeyiz.

Ben Gölcük’te Donanma camiasını en iyi tanıyan insanlardan biriyim, netice de Garnizon içerisinde oturmuş Teneke Mahallede yetişmiş, şanlı şerefli Silahlı Kuvvetlerin helal ekmeğini yemiş ve bugünlere gelmiş bir Gölcüklüyüm. Benim gibi yüz binlerce insan Gölcük’te askerine duyduğu çok özel bir sevgi ve saygıyla yaşamakta, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ordusunun bu milletin bekası adına en önemli varlık olduğuna candan ve yürekten inanmaktadır. Her akşam Anıtpark’ta toplanıp ülkenin içinde bulunduğu sürecin sağ ve salim bir şekilde atlatılması için “Ordu millet el ele” sloganları atan Gölcüklüler ilçemizin sesi, gözü, kulağı ve nefesidir. Binlerce insanın hep bir ağızdan haykırdığı söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözleri Gölcük’ün gerçek kimliğidir ve hiç kimse bu kimliğe bu özelliğe en küçük bir zarar veremez herkes aklını başına alacak, ayağını denk alacak ve dikkatli olacak. Burada şunu da özellikle ifade etmek istiyorum, İlçemizde ki ikinci haftaya giren Demokrasi nöbeti esnasında en küçük bir olayın yaşanmaması Gölcüklülerin asaletini göstermesi bakımından da son derece önemlidir. En ufak bir olayın olmaması, kimsenin burnunun kanamaması Gölcüklüler olarak tek yürek ve tek millet olduğumuzun da bariz bir ifadesidir. Her gün akşam vakitlerinde gelip, sabah ezanına kadar o alanı terk etmeyen vatandaşlarımız her türlü övgü ve takdirin üzerindedir. Gölcük’ün çok saygıdeğer yöneticileri, başta Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş olmak üzere siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, vatandaşlarımız sergiledikleri tabloyla aklı hala fitne fücur olanlara da o meydan da en güzel cevabı vermektedir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.