DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Mezarlara çöpler bırakılmamalı”

“Mezarlara çöpler bırakılmamalı”

İlçemizde bulunan bazı mezarlıklarda görünen görüntüler dikkat çekiyor. Değirmendere de yer alan mezarlıkta çöplerin mezarların çevresine biriktirilmesi vatandaşlardan tepki göstermesine neden oldu. Vatandaşlar mezarlara çöplerin biriktirilmemesini istediklerini belirtiyor.

“Mezarlara bu şekilde çöplerin bırakılmasını doğru bulmuyoruz”

Değirmendere Mezarlığının girişinde görülen çöpler hem mezarlıklara saygısızlık olarak görülürken, vatandaşlar çöplerin mezarların çevresine bırakılmaması gerektiğini söyledi. Mezarlıkların kutsal yerler olduğunu belirten vatandaşlar, “Mezarlara bu şekilde çöplerin bırakılmasını doğru bulmuyoruz. Mezarlar kutsal alanlardır. Buraya bırakılan çöpler hem mezarlığın görüntüsünü olumsuz etkiliyor. Yetkililer mezarlara çöplerin bırakılmasını önlemesi ve mezarları sık sık denetlemesi gerekiyor” dedi.Belediye yetkilileri ise mezarlıkların her ay düzenli olarak kontrolden geçirildiğini bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını vatandaşlarında özellikle bu alanlarda daha özenli olmalarının insani bir davranış olduğunu dile getirerek el ele ilçemizin temizliğine özen göstermeliyiz şeklinde haklı açıklamada bulundu.

IMG_20150619_142035 IMG_20150619_142042

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.