DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TARİHİ KONAK’TA SONA YAKLAŞILIYOR

TARİHİ KONAK’TA SONA YAKLAŞILIYOR

Konakta son düzlüğe gelindi İlçemizde Örcün Köyü’nde yapımı süren tarihi konağın yapımında sona yaklaşılıyor.

Konak, ilçemize dışarıdan gelenler için butik otel olarak kullanılacak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte Gölcük Belediyesi’nin, Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi kapsamında Örcün’de yapımına devam ettiği konağın çalışmaları sürüyor. Turizm hareketliliği açısından önemli bir konuma sahip olan ilçemizin iki köyü Saraylı ve Örcün’de çeşitli çalışmalar yapılarak bu bölgedeki aktif yapının daha da arttırılması hedefleniyor.

 İLÇE TURİZMİNE CANLILIK KAZANDIRILACAK

Bu kapsamda her iki köyde de yapılan projeler ile birlikte bu bölgelere daha fazla turistin çekilmesi için çeşitli çalışmalara devam ediliyor. Bunun yanı sıra, ilçemizdeki diğer etkinlikler de bu bölgenin daha fazla hareketlenmesinde etkili oluyor. Misafirler, konakta barınacak İlçemiz genelinde ve özellikle Saraylı ile Örcün köylerinde yapılan etkinlikler, Gölcük’ün adının dış dünyaya duyurulmasında oldukça önemli. Gölcük’te özellikle il dışından gelen misafirlerin konaklayabilmesi için bu kapsamda bir çalışma yapılıyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte Gölcük Belediyesi’nin Örcün Köyü’nde yaptığı konakta son düzlüğe gelindi. Zemin kat üzerine iki katın inşa edildiği, bekleme salonunun bulunduğu zemin katın üstündeki iki katta toplam 8 odanın bulunduğu konak, yapımı tamamlandıktan sonra misafirlerin kullanımına açılacak. İlçe dışından gelen misafirlerin barınma sorunu yaşamaması için yapılan bu konağın her odasında birer hususi tuvalet de bulunuyor. Konağın kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanırken misafirlere de bu konakta yer verilerek Örcün’de konaklamaları sağlanacak.

IMG_1232 IMG_1235 IMG_1241 IMG_1244 IMG_1229

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.