DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

D-139 Karayolunda çift taraflı park vatandaşı çileden çıkardı

D-139 Karayolunda çift taraflı park vatandaşı çileden çıkardı
26.08.2016
951
A+
A-

D-139 Karayolunda çift taraflı park vatandaşı çileden çıkardı

 

İlçemizin ortasından geçen d-130 karayolunun her iki yanın da bulunan ağaçların dalları kontrolsüz bir biçimde uzayınca dallar yola sarkmaya başladı. Ağaç dallarına bakım yapılması gerekiyor. Ağaç dallarından sonrada şimdi ise ana yola park eden çift sıra araçlar yüzünden otobüs şöförleri ve vatandaşlar mağdur durumda kalıyor.

 

Vatandaş ve araç sürücüleri yanlış park yapan araçlara tepkili

 

Gölcük D-130 karayolunda dikilen ağaçlar yolun iki yanında oldukça büyüdü ve dalları anayola sarkmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda anayolun üstündeki dallar budanmıştı. Dalların budanması hem ağaçların zarar görmesini engellemişti, hem de araçların camları maddi hasardan korunmuş oldu. Fakat bu sene yolun her iki tarafında olan ağaçlar herhangi bir bakım görmedi. Bakım görmediği için de dallar yollara sarktı. Bu da yetmezmiş gibi bazı kendini bilmez şöförler anayolun üstünde çift sıra park yaparak şehir içi otobüs şöförlerini ve vatandaşları çileden çıkardı.

 

Ağaçlara henüz budama yapılmadı

 

Kontrolsüz bir biçimde uzayan ağaç dalları, artık yolları kaplamaya başladı ve dalların bu şekilde uzaması da devam ediyor. Yola sarkan ağaç dalları kamyon ve otobüslerin geçiş sırasında zarar görüyor ve ağaçların dalları da zarar görüyor. Uzun bir süredir bakım bakımın yapılmadığı ağaçların kontrolsüz bir biçimde uzamalarının önüne geçmek ve hem ağaçların hem de araçların zarar görmesini önlemek amacıyla bir budama çalışmasının yapılması şart. Ağaçların bakımından çok bazı sürücüler ve vatandaşlar ise anayolun üstünde çift şerit halinde park yapılan otomobil sahiplerine tepki gösterdiler.

 

“Trafik polisi ekibi istiyoruz”

 

Her seferin de araçlarını yanlış park eden araç sürücülerinin yeni durağı anayol üstündeki çift şeritli park. Şehir içi otobüslerinin zorlanarak bazende hiç geçemediği bu yollardan şikayetçiler. Gölcüklü vatandaşlar ve otobüs şoförleride bu konuda yetkililere seslenerek buraya yabir polis ekibi yada zabıta koymaları gerekiyor. Her seferinde bu olayı yaşamak istemiyoruz diye konuştular.

 

 

DSC_0152 DSC_0154

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.