DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hibeli tohum başvurusu başladı

Hibeli tohum başvurusu başladı
25.08.2016
1.281
A+
A-

Hibeli tohum başvurusu başladı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 üretim sezonunda çiftçilere verim artışı kazandıran yüzde elli hibeli tohum desteğini bu dönemde de sürdürecek.

Kocaeli genelinde daha önce 2 bin 292 çiftçinin yararlandığı tohum desteği başvuruları, bugün başlayacak. Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı, tarım ve hayvancılığa destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda önceki dönemlerde de sürdürülen yüzde elli hibeli yem bitkisi tohum desteği 2016 sonbahar üretim sezonunda da devam edecek. Bugün destek başvurularının alınacağı hizmetten, çiftçiler Arpa, Yem Bezelyesi, Tritikale, Macar Fiğ, Süt otu (Karamba) Köykur (Yapay Çayır Mera Karışımı) tohumları alabilecek.  Başvurular 7 Eylül Çarşamba gününe kadar yapılabilecek.

BAŞVURU İÇİN NELER GEREKLİ
Önceki senelerde 670 ton tohum desteğinin verildiği hizmete başvurular, Kocaeli’deki ilçe belediyelerinin ilgili müdürlükleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne yapılacak. Daha önce desteklemeden yararlanan çiftçilerimizin güncel ÇKS belgelerini getirmeleri yeterli olacak.  Yeni başvuru yapacak çiftçilerimiz tapu beyanı, ziraat odası üyelik varsa ÇKS belgesi evrakları ile başvuru yapabilecek.

TOHUMLAR SERTİFİKALI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen tohumlar sertifikalı ve ilaçlanmış olarak üreticilerimize verildi. Sertifikalı tohum kullanan çiftçiler daha sonradan hastalık ve zararlılarla mücadele etmede soru yaşamadı. Böylece üründe verim artışı sağlayarak çiftçiye ekonomik olarak katkı sağlandı. Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapmakta olan Ziraat mühendisleri, çiftçilerimize ücretsiz teknik danışmanlık ve yetiştiricilik konularında eğitim ve bilgi verdi. Tohum desteği alan üreticilerimizin ekim alanları kontrol edilerek gerekli katkılar sağlandı.

Ekran Alıntısı tohum

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.