DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HİÇ KEŞKE DEMEDİM

08.08.2016
1.091
A+
A-

İnsan hayatında nice keşkeler vardır. Zaman zaman keşke şöyle olsaydı deriz. Mesela limonata yerine keşke ayran içseydik diyebilirz. Böyle keşkeleri bende zaman zaman söylemişimdir. Mesela keşke sıcak ta değilde birazda serinde denize girseydim dediğim olmuştur. Ama ben mesela keşke Atatürkçü olmasaydım demedim. İşte bu keşkeler önemli, Mesela keşke Türk olmasaydım demedim ben Ne Mutlu Türküm Diyene dedim. Mesela keşke Cumhuriyet nesli olmasaydım demedim. Büyük Atatürk’ün Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare Cumhuriyet idaresidir diyenlerden oldum. Zamanında vatansever askerler haksızca yargılanırken onlara kumpas kurulurken bana şerefsizce sardırılar yapılırken bütün bunlardan yılıp keşke karşı tarafta olsaydım demedim. Önce Gölcük’te Anıtpark’ta sonra Değirmendere çınarlık meydanında sessiz çığlık eylemlerinde konuşurken bana ve aileme şerefsizce sardıranlardan korkup keşke bunları yapmasaydım demedim. Bugün kim bilir kaç kişi keşke diyordur. Ama o keşkelerin bir faydası yok. Eğer durduğunuz yer doğruysa keşke demenize hiç gerek kalmaz. Önce vatan ve yüce  sevgisi diyenlerden olup vatan aşkını cüzdan aşkına değişmezseniz, hiç keşke demezsiniz. Ben silivride duruşmaları izlerken hastalda, hadım köyde maltepe de ceza evinde yatan suçsuz vatanseverler askerleri ziyaret ederken benimle dalga geçenlere hiç aldırmadım, ve hiç keşke demedim. İşte hayat böyle bir şey. Haysiyetli ve şerefli insanların yanında olursan hiç keşke demezsin.

Sefa Sirmeni ziyaret ettim

Kocaeli eski büyükşehir belediye başkanı ve bir zamanlar benim gazetemin hemen arka sokağından komşum olan Sefa Sirmeni ziyaret ettim. Kocaeli üniversitesi tıp fakültesi umuttepe hastenesinde Kardiyoloji servisinde tedavi görüyor. Dün can dostum Yakup Barış ile ziyaretine gittik. Görüşmek tabi çok rahat değil. O anda bazı ziyaretçileri yanından ayrılıyordu, bu vesile ile kapıda da olsa bir kaç dakikada olsa ziyaretini gerçekleştirdik. Bazı değerlerinde gözle görülür bir şekilde düşmeler olmuş, ancak uygulanan tedavi sonrasında sağlığı düzelmeye başlamış. Buna memnun oldum.

Demokrasi nöbeti Çarşamba bitiyor

Hain FETÖ darbe girişiminin milletçe püskürtülmesinden sonra vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya başlamışlardı. Önceki Pazar günü İstanbul Yenikapı da büyük bir miting düzenlendi. Milyonların bir araya geldiği o büyük buluşmada siyasi parti liderlerinin yer alıp birlik ve beraberlik mesajı vermeleri son derece güzel oldu. Kürsüye en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Demokrasi nöbetlerinin Çarşamba gününe kadar devam edeceğini açıkladı. Yani 3 gün daha halk meydanlarda demokrasi nöbetinde olacak. Gölcük’te anıtpark’taki demokrasi nöbeti esnasında kimsenin burnunun kanamaması herhangi bir olayın meydana gelmemesi ilçemiz adına sevindiricidir. Gölcük’e yakışır bir olgunlukla devam eden demokrasi nöbetlerinin Çarşamba gününe kadar aynı basiret ve olgunlukla devam edeceğine olan inancım tamdır. O demokrasi nöbetleri sırasında herkes gördüki bir millet birlik ve beraberlik sergilediği zamanlarda dosta güven düşmanada caydırıcı  bir korku sağlıyor.

Fıkra

Büyüyünce ne yapacaksın

Misafir küçük kıza sordu; büyüyüp Annen kadar olunca ne yapacaksın bakalım ?

  • Kız rejim yapacağım teyze
  • Faruk babasına sormuş ?
  • Sor ki öğrenesin ?
  • Babacım uzayda kaç gezegen var ?
  • Bilmiyorum oğlum
  • İstanbul’u ilk kuşatan kimdir ?
  • Unutmuşum oğlum
  • Babacığım sorularımla seni sıkıyor muyum ?
  • Sıkılmak ne demek oğlum ! sor, sorki öğrenesin.
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.