DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KSO Başkanı Zeytinoğlu: “Merkez Bankasının faiz indirim kararına bankalar uymalı”

KSO Başkanı Zeytinoğlu: “Merkez Bankasının faiz indirim kararına bankalar uymalı”
24.08.2016
982
A+
A-

KSO Başkanı Zeytinoğlu: “Merkez Bankasının faiz indirim kararına bankalar uymalı”

 

Merkez Bankası’nın 23 Ağustos tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimi ile ilgili aldığı kararı değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: “Merkez Bankasının bu zor dönemdeki faiz indirim kararını olumlu buluyoruz. Bankacılık sisteminin de kendi faiz oranlarını gözden geçirmesini bekliyoruz.” dedi.

 

Merkez Bankasının faiz oranlarında 25 baz puan daha indirim yaptığına dikkat çeken Zeytinoğlu: “Merkez Bankası Mart ayından bu yana faiz koridorun üst bandını kademeli olarak indiriyor. Bu yıl üst üste yapılan altı indirimle üst bantta yapılan indirimlerin toplamı 2,25 puana ulaştı. Bu zor dönemde Merkez Bankası tarafından alınan indirim kararını olumlu buluyoruz.” dedi.

 

Zeytinoğlu Merkez Bankasının faiz indirimini bankaların da takip etmesini beklediğini belirterek “Bu indirim ile bankaların özel sektöre daha cazip ve uzun vadede kredi vermelerine ivme kazandırmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.