DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SGK’dan “Demokrasi Şehitleri” için tazminat açıklaması

SGK’dan “Demokrasi Şehitleri”  için tazminat açıklaması
21.08.2016
1.002
A+
A-

SGK’dan “Demokrasi Şehitleri” için tazminat açıklaması

 

Darbe gecesi şehit olan sivillerin yakınlarına kişi başı toplam 239 bin 209 TL tazminat ödenecek, en az 3 bin 203 TL aylık bağlanacak

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine direnirken şehit olan sivillerin yakınlarına en düşük 3 bin 203 TL aylık bağlanacağını açıklandı, vefat edenlerin kanuni mirasçılarına ise 88 bin 596 TL nakdi tazminat, 150 bin 613 TL ek tazminat olmak üzere toplam 239 bin 209 TL tazminat ödeneceğini açıkladı.

GAZİLERE VE ŞEHİT YAKINLARINA İŞ VE TAZMİNAT

“Sivil vazife malulü gazilere, birinci derece vazife malullerine 3203 TL, diğer vazife malullerine ise malul derecelerine göre en düşük 2302 TL olmak üzere aylık bağlanacak.

Bakıma muhtaç malullere 177.192 TL nakdi tazminat, 150.613 TL ek tazminat olmak üzere toplam 327.805 TL tazminat ödenecek.

Diğer malullere ise, 101.885 TL ek tazminat ile malullük derecelerine göre 66.447 TL ila 22.149 TL arasında nakdi tazminat ödenecek. Yaralananlara da 13.000 TL ile 88.000 TL arasında tazminat ödenecek.

İstihdam hakkı konusunda da, hayatını kaybedenlerin eş veya çocuklarından birisi ile ana, baba veya kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam iki kişi kamuda istihdam edilecek.

Malullere kendileri veya eş ve çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kendisi veya kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam bir kişi kamuda istihdam edilecek.

Yaralananlardan 670 sayılı KHK kapsamında tazminat hakkından yararlananların kendisi veya eş ve çocuklarından birisi, eşi veya çocuğu yoksa kendisi veya anne, baba veya kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam bir kişi istihdam hakkından yararlandırılacak” dedi.

 

ORTEZ VE PROTEZLER SGK TARAFINDAN KARŞILANACAK

Aylık bağlanan malullerin ortez/protez ve diğer iyileştirici araç ve gereçlerin herhangi bir kısıtlama olmadan SGK tarafından karşılanacağını kaydedildi. “Yaralananların tedavileri sonuçlanıncaya veya maluliyetleri kesinleşinceye kadar sağlanacak sağlık hizmetlerinden katılım payı alınmayacak. Ayrıca, tedavileri sonuçlanıncaya veya maluliyetleri kesinleşinceye kadar geçen süre içerisinde verilen sağlık hizmetleri ve diğer haklardan aylık bağlanmış olanlar gibi yararlandırılacaktır” diye konuştu.

 

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ

Darbe girişimi sırasında yaralanan ya da şehit olanların yakınları 94 bin TL tutarında faizsiz konut kredisinden yararlanabilecekler.

“Sağlanan diğer haklara baktığımızda bakım ücreti olarak başkasının yardım ve desteği olmadan yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olan gazilerimize asgari ücretin net tutarının iki katı tutarında (bugün itibariyle 2354,92) aylık bakım ücreti ödenecek.

Şehit ve gazilerimizin çocuklarına ilköğrenimde 1398 TL, lisede 2098 TL, yükseköğrenimde ise 2797 TL tutarında yılda bir defa eğitim öğretim yardımı ödenecek.

Ayrıca maluliyet derecelerine göre 2017 yılında ek ödeme yapılacak.

Şehit ve gazilerimizin kendileri ile hak sahipleri yurt içinde demiryollarında, denizyolları şehir hatlarında ve belediye toplu taşıma araçları ile belediye tarafından kurulan şirketler veya özel firmalar aracılığıyla yaptırılan toplu taşıma işinde kullanılan araçlarda ücretsiz seyahat hakkından yararlanabilecek. Şehit ve gazilerimizin kendileri ile hak sahipleri, tahakkuk ettirilecek su ücreti yüzde 50’den az indirim içermemek üzere belediye meclisleri tarafından belirlenecek tarife üzerinden ve indirim oranı yüzde 40’ı geçmemek üzere belirlenen elektrik tarifeleri üzerinden indirimli su ve elektrik kullanım hakkına sahiptir. Bu konularla ilgili olarak il müdürlüklerimize ve bağlı bulunan merkez müdürlüklerimize başvuruda bulunulduğu takdirde tüm vatandaşlarımıza gerekli yardım yapılabilecek”.

 

 

sgk4-2xl9324iyr1scs7sroyqrk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.