DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Sumatik ve Yemmatik mutlaka yapılmalıdır”

“Sumatik ve Yemmatik mutlaka yapılmalıdır”

Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Kurucu Başkan’ı Taşkın;

Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Gülçin Taşkın, İlçemizin bazı bölümlerine sumatik ve yemmatiklerin konulmasını istediklerini yineledi.

“VATANDAŞLAR SOKAKTA BULUNAN BÜTÜN HAYVANLARA İYİ DAVRANIYOR”

Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Gülçin Taşkın, İlçemizin bazı bölümlerine su ve yemmatiklerin konulmasını istediklerini dile getirerek açıklamalarda bulundu. Başkan Taşkın yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Gölcük’ün bazı bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız sokaklarda bulunan başta sokak köpekler olmak üzere bütün hayvanlara karşı merhametli ve hoşgörülü davranıyor. Bu davranışlarından dolayı o insanlarımızı canı gönülden kutluyoruz. Çünkü yapmış oldukları davranışlar, çocuklarımıza ve hayvanlara karşı kötü davranan insanlara da iyi yönde örnek oluyor. Bunun yanı sıra sokaklarımızda yaşayan hayvanlarımızın azda olsa karınları doyuyor ve susuzluk ihtiyaçları gideriliyor ” dedi.

‘KÖTÜ DAVRANIŞLAR SERGİLİYORLAR’

Başkan Taşkın, “Ancak bazı vatandaşlarımızda gerçekten sokak hayvanlarımıza karşı çok kötü davranışlar sergiliyor. Sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmak, bakımsız bırakmak ve onlarla ilgilenmemek bir yana hayvanlara kötü muamelelerde bulunuyorlar. İşte bizim mücadelemiz en başta böyle kişilere karşıdır. Çünkü bizler hiçbir zaman hayvanlarımıza karşı yapılan kötü muamelelere boyun eğmeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan istediğimiz; evlerinin, dükkanlarının önlerine bir kap su koysunlar, evlerinde yemedikleri bayatlayan ekmekleri çöpe atmasınlar, sokak hayvanlarına versinler. Ayrıca yine sokakta yaşayan hayvanlarımız için ilçemizin bazı bölgelerine sumatikler ve yemmatikler yapılmasını istiyoruz. Böyle olduğu sürece sokaktaki hayvanlarımız daha rahat bir hale gelecekler ve en azından bakımları kolaylaşacak” şeklinde konuştu.

Gülçin Taşkın

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.