DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Tehlikeli Binalar Yıkılıyor

Tehlikeli Binalar Yıkılıyor

Tehlikeli Binalar Yıkılıyor

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in talimatları doğrultusunda, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri vatandaşlardan gelen taleplere en iyi şekilde cevap verebilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Gölcük Halıdere Sahil Caddesinde orta hasarlı olarak tespit edilen binaların zaman içerisinde süreçleri tamamlanmasıyla birlikte, alınan karar doğrultusunda Vatandaşların talebi üzerine, Gölcük Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünün girişimi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesiyle ortak proje kapsamında hayalet görünümünde ve tehlike arz eden binaların yıkım çalışmaları başlatıldı.

 

Sosyal Belediyecilik Anlayışı kapsamında İlçede genelinde vatandaşları kaliteli hizmetlerle buluşturan Başkan Ellibeş, “Gölcük Halıdere sahilinde depremden önce var olan metruk vaziyetteki bina için mülk sahipleri, o günlerde kısmi bir güçlendirmeyle yeniden imara açılması adına bir talepte bulunmuş ve mücadele etmişlerdi. Ama geçen yasal süreç içerisinde bu güçlendirmeleri tamamlayıp iskana başvuramadıkları için bunu gerçekleştiremediler.Bizlerde o günden bugüne hukuki mücadelemizi sürdürüyorduk. Ve nihayetinde binanın yıkılması adına almış olduğumuz karar ve iradeyi uygulamaya başladık. Uzun süre halıdere sahili üzerinde yaşayan insanlarımızın büyük bir korkuyla önünden geçtikleri tehdit edici binayı, yaptığımız bu çalışmalarla birlikte ortadan kaldırdık. İnşallah Halıdere sahili bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız daha sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşantılarını devam ettirecekler” dedi.
Vatandaşlar Gölcük Belediyesi’nin bu uygulamasını takdirle karşıladıklarını, bu tür çalışmaların devam etmesinin kendileri ve çevre için önemli bir çalışma olduğunu dile getirdiler.

IMG_1118 1 2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.