DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Denetimlerde soruna rastlanmadı

Denetimlerde soruna rastlanmadı
29.09.2016
1.151
A+
A-

Gölcük Belediye Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda ilçemizde bulunan okulların kantinleri Zabıta Müdürlüğü ekiplerince sıkı bir denetime tabi tutuluyor.

 

Gölcük’te bulunan İlkokul, Ortaokul ve Liselerde bulunan kantinler Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kontrol edilerek öğrencilerin sağlıkları için satılan yiyecek ve içeceklerin kontrolü yapılıyor. Denetimlerde; gıda maddelerinin son tüketim tarihi, hijyen ve çalıştırma ruhsatları üzerinde kontrollerini yapan Gölcük Belediyesi Zabıta ekipleri şehir merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan okullarda denetimlerine devam ediyor. Yapılan denetimlerde ciddi bir sorun ile karşılaşılmazken özellikle okul kantinlerinin mevzuata uygun çalıştırılması için gerekli uyarılarda bulunuldu. Okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler veren Gölcük Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerin yıl boyunca süreceği bilgisini de verdi.

Çavuş, “Denetimler devam edecek”

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürü İrfan Çavuş yaptığı açıklamasında, Okul kantinlerinin öğrenciler tarafından doğrudan gıda temin edilen yerler olduğunu, bu konuda öğrencilerin sağlıkları başta olmak üzere, genel halk sağlığı açısından zabıta ekiplerinin okul kantinlerine yönelik denetimler gerçekleştirdiklerini, dile getirdi.

İşyerleri de Denetleniyor

Sadece okul kantinleri değil, ilçe genelinde gıda üretim ve tüketim yapılan işyerlerine yönelik de denetimlerin artırıldığına dikkat çeken Zabıta Müdürü Çavuş “Herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Denetimlerde ekiplerimizin tutanak tuttuğu, uyarıda bulunduğu işyerlerinin eksikliklerinin giderilmesi sağlanacak, aksi takdirde bu işyerleri faaliyetlerinden men edilecek” dedi.

img_3009 img_3000 img_3002 img_3003 img_3008

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.