DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Atık piller zarar veremeyecek”

“Atık piller zarar veremeyecek”

İlçe çapında atık pilleri toplamak için bidonlar dağıtılıyor

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Amirliği görevlileri atık pil toplama kampanyasını yaygınlaştırmak için Yazlıktan Ulaşlı’ ya kadar olan tüm bölgelerde tespit edilen yerlere atık pil toplama bidonları koyuyor

Çevreye ve dolayısı ile insanlara bu kadar zarar veren pillerin toplanması konusunda çalışmalar yapmaya devam eden Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Amirliği görevlileri ilçe genelinde atık pillerin toplanması için İlçe genelinde yapmış olduğu tespitler sonucunda belirlenen alanlara atık pil toplama bidonları dağıtarak, vatandaşların çevreye ve insan sağlığına daha duyarlı olmalarını sağlamaya devam ediyor.

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Amirliği görevlileri Yazlıktan Ulaşlı’ ya kadar olan tüm bölgelerde tespit edilen marketlere, büfelere, şarküteri ve kuruyemişçilere, eczanelere, kırtasiyecilere, okullara, fotoğrafçılara, petrol ofisi, saatçi,elektrik ve elektronikçilere atık pil toplama bidonlarının teslim edip belirli aralıklarla kontrolleri yapılarak toplanmasını sağlıyor.

Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz ve belediye temizlik işleri amirliğine bağlı ekipler,ilçe merkezinde esnaflardan gelen istekler doğrultusunda atık pil toplama çalışmasına hız vererek kampanyaya destek olan esnafları ziyaret ederek teşekkür edip atık pilleri teslim aldılar.

Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz, “Atık pil konusunda bir açıklama yaparak Pillerin içinde bulunan civa, insan sağlığına en çok zarar veren madde. Pillerin içindeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabiliyor. Bu maddeler toprağa karışarak hayvanların yediklerinden ya da sulardan insan vücuduna karışıyor.

Bu da dolayısıyla sağlığımızda geri dönüşümü olmayan izler bırakıyor. Ayrıca pillerden çıkan zararlı maddeler, çocukların duygusal zekalarının gerilemesine ya da sinir sistemlerinin zayıflamasına da neden oluyor. Bir küçük kalem pil 4 metrekare toprağı kirletiyor, 800 bin litre suyu içilemez hale getiriyor. Bu kadar suyu kullanılmaz hale getirdiğini ve bu kadar toprağı üretim yapılamaz hâle dönüştürdüğünü düşünecek olursak, tehlikenin boyutunu daha da iyi gözümüzün önünde canlandırabiliyoruz” dedi.

24534_14_58_53 140858

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.