DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Doç. Dr. Kürşat Çeçen: “Böbreğinizi tehlikeye atmayın”

Doç. Dr. Kürşat Çeçen: “Böbreğinizi tehlikeye atmayın”

Doç. Dr. Kürşat Çeçen: “Böbreğinizi tehlikeye atmayın”

Aile Konak ve Ak Parti Gölcük Kadın Kolları işbirliği ile düzenlenen seminerde konuşan Üroloji Uzmanı Doç Dr. Kürşat Çeçen, böbrek taşları konusunda uyardı

Gölcük’te faaliyet gösteren Aile Konak Hastanesi, halkı bilinçlendirmek ve modern tıp teknolojisinin yeniliklerini paylaşmak üzere düzenlediği seminerlerine ara vermeden devam ediyor. Ak Parti Gölcük Kadın Kolları işbirliği ile düzenlenen seminerde Üroloji uzmanı Doç Dr. Kürşat Çeçen böbrek taşları ve idrar kaçırma üzerine faydalı bilgiler verdi. Böbrek taşı olan kişilerde, taşın olduğu vücut tarafında şiddeti ağrı, idrarda kan görülmesi, idrarda kum ya da küçük taş parçaları, bulantı, kusma, idrar yaparken yanma gibi belirtiler verdiğini ifade etti.

Böbreğinizi tehlikeye atmayın

Ak Parti Gölcük Kadın Kollarıyla biraraya gelen Aile Konak Hastanesi Üroloji uzmanı Doç Dr. Kürşat Çeçen, böbrek taşlarının tedavisinde ilaçla ve cerrahi müdahale ile hastaların sağlıklarına kavuşabildiklerini, cerrahide ileri teknoloji ile ameliyat yöntemlerinin geliştiğini belirtti. Açık ameliyatlara gerek kalmadan kapalı yöntemle yapılan ameliyatlarda yatış süresinin kısalarak, hasta konforunun arttığını ve risklerin azaldığını sözlerine ekledi.

İdrar kaçırma yaşam kalitesini etkiliyor

Kadınlarda idrar kaçırma yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve hastayı sosyal yaşamdan uzaklaştıran önemli bir sağlık sorunudur. Ak Parti Kadın Kolları ve Aile Konak işbirliği ile düzenlenen seminerde konuşan üroloji uzmanı Doç Dr. Kürşat Çeçen, idrar kaçırma problemlerinde ilaçla tedavinin yanında, etkili cerrahi yöntemlerinin de olduğunu, günümüzde modern tekniklerle uygulanan ameliyatların hastanın yaşam kalitesini arttırdığını söyledi. Ağır kaldırmak, hapşırmak, merdiven çıkmak gibi aktivitelerle stres altında ortaya çıkan idrar kaçırma problemlerinin kadınlarda sıkça görüldüğü ve bununda tedavi edilir bir durum olduğunu belirtti.

 

1-sayfaya katilimcilar seminer

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.