DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KENDİNİ FARK ET

26.09.2016
1.392
A+
A-

Hayatın İçinden – Nagihan ÖZDİL

KENDİNİ FARK ET

Birisi Sana “Nasılsın?” diye sorduğu zaman verdiğin cevaba dikkat et.

Neden mi?

“Sıkıcı, kötü, berbat” ve buna benzer olumsuz kelimeler kullandığın zaman baştan kaybettin demektir.

Bilmelisin ki bilinçaltın, bunları emir olarak alır ve uygulamaya koyar. Nerede bir sıkıntı var, kötü, berbat şey varsa hayatına çeker getirir.  Sende onları yaşamak zorunda kalırsın.

UUNUTMA : Senin her zaman, yapacak güzel şeylerin vardır. Öncelikle Sen “KENDİNE”, başkalarından daha yakın ol. Kendini, iç sesini yani “BENİ” dinle.

Hala daha yeteneklerini keşfetmemiş olabilirsin. O zaman kendi gücünü, keşfetmenin zamanı geldi demektir. Boş boş durma, bir kurtarıcı da bekleme.

Hayatında ne olacaksa, kendi özgür seçimlerinin getirisi olacaktır. Bu yüzden; küçük de olsa mutlaka hedeflerin olsun.

Sakın işsizim deme, bir şeyler yap. Ben işsizliğin var olduğuna inanmıyorum. İş, illa ki çok para ya da kariyer getiren bir şey değildir.

İş onu yaparken, yani üretirken mutlu olduğu şeydir. Para ve kariyer sonradan gelir. Hiç kimse bir anda zirvede olmaz. Basamaklar beş, beş, on, on çıkılmaz. Bir anda merdivenlerin 10.’cu basamadığında olamazsın ki…

Önce ilk adımı atmayı becerecek, ibadet eder gibi çalışacaksın. Ve geldiğin noktada yaptığın iş ne olursa olsun, en iyisi olacaksın.

Çevrende yardıma ihtiyacı olan insanlara, imkanların ölçüsünde yardım edebilirsin.

BİLMELİSİN Kİ ; Yardımsever olmanın huzur hiçbir şeyde yoktur.

Hissediyorsan AŞIK ol. Aşkının karşılığı olmasa bile. Ah edip, vah etme… Bu güzel duyguyu yüreğinin derinliklerinde yaşa… Sabretmeyi öğren… Ama sabrederken boyun eğmeyi değil, mücadele etmeyi öğren…

Seni yıpratan, mutsuz eden insanlardan mutlaka uzak dur. Yaşam enerjini, vampirlere kaptırma. Gerektiği yerde “HAYIR” demesini bil.

Bu dünyada seni terk etmeyecek, tek kişi o da yine SENSİN…

BU YÜZDEN KENDİNİ SEVMEYİ ÖĞREN !!!

Ama birisi sana “NASILSIN?” diye sorduğu zaman sakın “sıkıcı, kötü, berbat” deme. En azından şükretmeyi öğren. ŞÜKRET !!!

İyileşmeyi ve öğrenmeyi tüm içtenliğinle iste.

MUCİZELER mutlaka gerçekleşecektir.

KENDİNLE BARIŞ, DÜNYA SENİNLE BARIŞMAYA HAZIRDIR !!!

“Alıntıdır.”

 

Sevdiğim bu metni, hiçbir ekleme ve yorum yapmadan sizlerle paylaşmak istedim…

Sevgiyle kalın…

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
19 Kasım 2018
12 Aralık 2016
23 Ocak 2023
6 Mart 2017
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.